Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

S-au stabilit semifinalele Cupei României la Baschet Feminin

Andreea Vlase

Andreea Vlase
07.03.2019

Astăzi a avut loc tragerea la sorți a semifinalelor Cupei României la Baschet Feminin, la sediul Federației Române de Baschet. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe găzduiește în 30 și 31 martie pentru a 3-a oară la rând turneul final. Trei dintre echipele calificate la Final 4-ul din acest an au jucat cel puțin două finale, iar Phoenix Știința Constanța este debutantă. Doar gazda a câștigat trofeul, în trei rânduri.

Semifinalele Cupei României la Baschet Feminin, din 30 martie:

Phoenix Știința Constanța - CSM Satu Mare

Olimpia CSU Brașov - ACS Sepsi Sfântu Gheorghe

Prima semifinală, așa cum apare în anunțul federației, opune o debutantă în competiție, Phoenix Știința Constanța, finalistei de anul trecut, CSM Satu Mare. Formația de la malul mării era în a doua grupă valorică din campionat atunci când s-a disputat primul tur și a trecut cu 144-132 la total de Universitatea Cluj, care era în prima grupă valorică. În sferturi, constănțencele (acum în prima grupă valorică) au trecut de CSM Alexandria (din a doua grupă) cu 128-109. CSM Satu Mare a fost prima formație care a obținut biletul pentru turneul final din acest an. Sătmărencele au trecut în primul tur de Rapid București (din a doua grupă valorică a campionatului) cu 206-117. În turul secund alb-roșiile s-au impus cu 156-81 cu CSM Târgoviște.

În a doua semifinală va fi reeditarea finalei de acum trei ani, când a fost ultima dată Final 4, la Brașov. În această ediție a cupei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a intrat direct în turul doi și a trecut de FCC ICIM Arad cu 158-111 la total. Olimpia CSU Brașov, finalistă ultima dată în 2017, a fost formația calificată ca „lucky-loser” în turul secund după ce a pierdut cu 135-136 dubla din primul tur cu FCC ICIM Arad, cu fiecare echipă câștigând acasă. În sferturi brașovencele au dat de un adversar din a doua grupă valorică, ACS KSE Târgu Secuiesc, de care au trecut cu 135-106.

În acest an se revine la Final 4 după ce în ultimele două ediții a fost Final 8. Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe găzduiește turneul final în 30 și 31 martie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!