Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Scandal de proporții în baschetul juvenil cu Viorel Constantinescu în prim plan

Baschet .ro

Baschet .ro
26.04.2021

Scandal de proporții în baschetul juvenil cu Viorel Constantinescu în prim plan

Campionatul Național de U18 feminin se confruntă cu un scandal de proporții după ce Comisia de Competiții Legitimări Transferări și Omologări a Federației Române de Baschet a retras patru puncte Clubului Sportiv Școlar nr. 4 București printr-o decizie asumată doar de către Viorel Constantinescu și nu le-a mai acordat înapoi, deși clubul s-a adresat Comisiei de Apel a FRB cât și Curții de Apel București.

Pe scurt, CSS nr. 4 București nu a participat la turneul 2 al Campionatului Național U18 feminin datorită mai multor cazuri de COVID-19 în rândul sportivelor, iar Federația Română de Baschet a acordat punctajul minim obișnuit în astfel de situații, anume 4 puncte. La scurt timp, pe adresa FRB au sosit o serie de e-mail-uri de la o persoană anonimă care a contestat acordarea celor 4 puncte către CSS nr. 4 București. Aceste e-mail-uri l-au determinat pe Viorel Constantinescu să se sesizeze din oficiu și să retragă cele 4 puncte acordate grupării bucureștene, deși înainte de pronunțarea deciziei respectiva persoană anonimă a afirmat, printr-un nou e-mail, că își retrage "plângerea" și că "își cere scuze". 

Viorel Constantinescu a considerat că FRB a acordat în mod greșit cele patru puncte, iar prin decizia nr. 18/15.04.2021 a retras punctajul acordat către CSS nr. 4 București la turneul 2. Interesant este faptul că decizia a fost luată nu cu unanimitate de voturi, ci cu majoritate simplă. Conform surselor noastre, Viorel Constantinescu nu și-ar fi consultat colegii din comisie cu privire la decizie și ar fi avut pretenția ca aceștia să semneze "ca primarul". A reușit să convingă doar unul dintre colegii săi, iar cel de al treilea și-ar fi dat demisia din CCLTO.

Ca urmare a deciziei, CSS nr. 4 a picat pe locul 9 în clasamentul general, fără drept de participare la Turneul Final U18 feminin (doar primele 8 se califică). Formația care a beneficiat de decizia CCLTO este CSS Bega Timișoara, doar că CSS nr. 4 București a formulat apel la Comisia de Apel a FRB și s-a adresat Curții de Apel București cu o cerere de anulare a hotărârii CCLTO nr. 18/15.04.2021. Aceste proceduri au ca efect suspendarea de drept a deciziei CCLTO până la pronunțarea instanțelor de judecată superioare.

Inginerul Viorel Constantinescu nu ar fi fost de acord cu suspendarea de drept a deciziei pe care acesta singur a pronunțat-o și a trecut peste prevederile imperative legale pentru a considera că CSS Bega Timișoara s-a calificat la turneul final. Ca urmare a acestei decizii, deocamdată neoficiale, antrenoarea CSS Bega Timișoara, Vera Gavrilă, a anunțat public că echipa pe care o conduce s-a calificat la Turneul Final.

Reamintim faptul că Viorel Constantinescu a fost în prim plan-ul unui alt scandal când a refuzat să-l declare liber de contract pe sportivul Marcu Badiu deoarece acesta, chiar dacă era neplătit de peste 6 luni, nu și-ar fi trecut în declarația de reziliere IBAN-ul contului bancar. Hotărârea i-a fost anulată de către Comisia de Apel București, decizie care, la rândul ei, a fost anulată de către Curtea de Apel București din motive procedurale. 

Vom reveni cu mai multe detalii!

Mai citiți și:

AUDIO. Viorel Constantinescu: „Eu nu trebuie să dau decât soluții, nu sfaturi. Nu sunt angajat să dau sfaturi”

Surpriză de proporții în cazul lui Marcu Badiu. CCLTO nu i-a admis cererea de recunoaștere a rezilierii

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!