Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

AUDIO. Viorel Constantinescu: „Eu nu trebuie să dau decât soluții, nu sfaturi. Nu sunt angajat să dau sfaturi”

Baschet .ro

Baschet .ro
19.08.2020

AUDIO. Viorel Constantinescu: „Eu nu trebuie să dau decât soluții, nu sfaturi. Nu sunt angajat să dau sfaturi”

Comisia de Competiții, Legitimări, Transferuri și Omologări s-a pronunțat marți seară în dosarul Marcu Badiu și i-a respins sportivului cererea de recunoaștere a rezilierii contractului, deși acesta este neplătit din luna decembrie 2019.

Aparent nu a contat faptul că sportivul a demonstrat că este neplătit de peste șapte luni de zile și nici faptul că a fost nevoit să își achite recuperarea din fonduri proprii deoarece clubul nu i-a rambursat în totalitate cheltuielile suportate ca urmare a accidentări sale. Mai mult, nici recunoașterea neachitării remunerației lui Badiu de către Victor Mihăilescu, președintele Științei București, nu i-a clintit pe membrii comisiei mai mult decât faptul că în notificarea de reziliere nu a fost inclus IBAN-ul contului bancar respectiv cuantumul sumei datorate până în acel moment.

Am stat de vorbă cu Viorel Constantinescu pentru a ne oferi mai multe detalii despre soluția pronunțată în cazul Badiu. Președintele comisiei FRB a lăsat să se înțeleagă că în opinia lui nu contează faptul că un sportiv nu este plătit pentru o perioadă lungă de timp, dacă acesta nu indică IBAN-ul într-o notificare de reziliere, cu toate că nu a putut să ne ofere un argument juridic care să susțină teoria avansată.

Voiam să vă întreb din ce cauză, mai exact, nu a fost admisă cererea lui Badiu?

Aveți acolo constatările comisiei. Acelea sunt. Între ele găsiți și cauza.

Nu se înțelege exact dacă e din cauză că nu a oferit IBAN-ul sau nu a arătat cuantumul...

Păi nu a indicat nici cuantumul și nici unde trebuie să i se plătească așa cum scrie în contract. El trebuia să spună că se plătesc banii într-un anumit cont pe care îl indică el. Probabil e un cont al lui pe care îl folosește. Mie trebuie să-mi spună că clubul care îl plătește trebuie să facă plata în contul respectiv și cuantumul îl știe clubul. El spune nu am primit 25 de lei sau cât spune el că nu a primit. Eu de unde să știu. Adică eu, comisia, nu eu personal căci pe mine nu mă interesează, interesează pe toți membri comisiei. Ați văzut că e decizia luată în unanimitate, nu e decizia mea. 

Am înțeles că președintele clubul a recunoscut că nu l-a plătit pe Marcu Badiu...

Înțelegeți că unele lucruri se câștigă în camera preliminară când spui, vreau să cer. Dacă el spune, nu mi s-a plătit contractul în sumă de, în valoare de, cum vrea el, în contul acela, cum trebuia să se plătească, eu judec doar ceea ce mi se cere. Eu nu speculez, nici că trebuia plătit în contul acela nici că nu trebuia plătit. Dacă el scria în cerere, asistat de un avocat pe care l-a plătit cu o sumă destul de importantă de bani ... nici nu știau numărul contractului ca să spună care e numărul contractului pe care s-au judecat. Ei nu știau, cei care fac cererea. 

Și nu vi s-ar părea corect dacă nu e plătit să...

Eu nu trebuie să dau decât soluții, nu sfaturi. Nu sunt angajat să dau sfaturi. Orice judecător, dacă o să mergeți într-o instanță civilă, nu are voie să vă dea sfaturi. Are voie să vă dea soluții, nu sfaturi. Dacă el își face treaba asistat de acel avocat și face cerere așa cum trebuie se judecă cererea așa cum trebuie. Aici s-a zis nu mi s-au plătit niște bani fără să indice cuantumul, fără să indice unde trebuiau plătiți. Nici măcar în notificare făcută către clubul Știința București nu a spus că nu mi-ați plătit suma de în contul de. Aveți timp, nu știu, dacă vrea să spună ceva ținând cont de prevederile contractului, cum vrea să-și facă el cererea asistat de, cum îl cheamă, avocat sau de agent FIBA. Nici agentul FIBA nu s-a prezentat să îl susțină în a-i susține cererea, așa că. Agentul era parte în contract.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Utilizator 1 :

    Comisia de impotenți
    O sa scriu pe înțelesul lui. Asta , deși e mic , e in mare prost. Nu știe nici din ce comisia face parte. Ba omule , Frb din care face parte și comisia ta nu are nici o acoperire juridica sa soluționeze partea financiară a unui contract. Ești un analfabet și nu ai știut să citești ce ți-au cerut: sa fie declarat liber de contract pe partea sportivă. De partea financiară se va ocupa un tribunal nu era graba ta. Și te întreb invers : daca un club da afară un sportiv, îl poate obliga comisia ta să-i plătească salariile până la finalul contractului?
    Ce dracu cauți tu acolo numai tu știi! Cum de altfel mai sunt și alții că ține , cu întuneric în creier !

    cu 3 ani în urmă (20.08.2020) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Jucătorii din Flămânzi nu vor primi dreptate de la boierii grași cu caftane
    Un membru de comisie cântărind o "maje" în carcasă, cu burta plină, judecă un tânăr numai piele și os, cu IBAN-ul gol. Tablou suprarealist cu accente macabre a la Hyeronimus Bosch, dreptatea umblă cu capul spart și în fundul gol...

    cu 3 ani în urmă (21.08.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!