Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

SCM Timișoara trece de CSM Galați în primul meci al campionatului

SCM Timișoara trece de CSM Galați în primul meci al campionatului

Liga Națională de Baschet Masculin a debutat în cursul serii de vineri, 22 septembrie, la Timișoara, unde a avut loc un duel între două formații care au încheiat sezonul precedent în zone diferite ale clasamentului. SCM Timișoara a reușit să deschidă noua stagiune cu un succes în fața lui CSM Galați, 85-81.

Timișoara: Djordje Dimitrijevic, Robert Schipor, Nikola Gajic, Edward Petrescu, Igor Kesar

Galați: Jan Razdevsek, Marlon Ruffin, Marius Ciotlăuș, Guga Patashuri, Andrei Calenic

Gajic a marcat primele puncte ale sezonului LNBM din spatele arcului de cerc, după care Igor Kesar și Edi Petrescu au dus scorul la 7-0, moment urmat de un prim time-out pentru oaspeți. Bănățenii au ajuns treptat la un ecart de trei posesii, Petrescu fiind cel care a continuat run-ul (13-2), de unde Swopshire și Ionescu au replicat din partea Galațiului. Ciotlăuș a dus și oaspeții în double digits la puncte, 15-10, iar la capătul sfertului inaugural tabela a indicat o diferență de patru puncte: 20-16.

Echipa lui Florin Nini a venit la un punct în spate în debutul sfertului doi și Patashuri a adus egalitatea la 23, după momente mai bune de partea dunărenilor. Ciotlăuș a forțat gazdele la un timp de odihnă, Scott-Grayson fiind trimis la linia de fault pentru o aruncare suplimentară și Ruffin a făcut 25-27. S-a mers cap la cap pe câteva posesii, momente cărora le-a urmat o nouă desprindere pentru timișoreni și Scott-Grayson a finalizat cu coș o acțiune individuală pentru 40-31. CSM Galați a replicat cu o perioadă mult mai bună și reușita lui Ciotlăuș pe sirenă, în urma unui atac rapid, a stabilit scorul pauzei: 44-44.

Dimitrijevic a luat pe cont propriu o acțiune petru 49-46 și imediat oaspeții au înscris la celălalt panou, iar peste câteva posesii Ruffin a semnat un three-point play cu care s-a restabilit egalitatea. Igor Kesar și-a continuat jocul excelent pentru un coș la 53-51, de unde Ruffin a scuturat plasa de la distanță și Scott-Grayson a dus SCM Timișoara la +5 cu peste trei minute rămase din acest parțial. Formațiile s-au întrecut în aruncări bune de afară, Basti Ionescu fiind precis la 62-62 și sfertul a ajuns la final cu 67-67.

Patru puncte la rând au venit în contul lui Petrescu și Timișoara a mărit diferența la 71-67, după care oaspeții au dejucat defensiva alb-violetă și Johnson a avut o acțiune ușoară de finalizat. Procentajele celor două combatante au scăzut în această perioadă, Ruffin fiind trimis la linia de fault și a ratat șansa un four-point play (71-73), dar gălățenii au rămas în posesia mingii. Dimitrijevic a dus scorul la 77-73 cu un floater și CSM Galați a rămas apoi fără doi pivoți după ce aceștia au acumulat cinci greșeli personale, iar Petrescu, Ciotlăuș și Scott-Grayson au greșit câte o aruncare la libere. Schipor a încheiat cu două puncte o acțiune în viteză și în cele din urmă SCM Timișoara s-a impus cu 85-81, după câteva aruncări libere pentru ambele echipe în ultimele secunde.

Igor Kesar a fost MVP-ul jocului cu 22 de puncte (7/8 din acțiune) și 7 recuperări, următorii marcatori ai învingătorilor fiind Edward Petrescu (14 puncte, 7 recuperări), Nikola Gajic (11 puncte, 11 recuperări, 3 assist-uri) și Tyreek Scott-Grayson (11 puncte, 4 assist-uri). Timișoara a stat cu 21/32 la linia de fault.

Marlon Ruffin a replicat cu 23 de puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive, Basti Ionescu a adunat 16 puncte, 4 pase decisive și 4/9 de afară, iar Marius Ciotlăuș a contribuit cu 11 puncte, 13 recuperări și 6 pase decisive. Asemenea bănățenilor și CSM Galați a beneficiat de multe libere, dar a suferit la acest capitol (9/22).

Următoarea rundă din LNBM o găsește pe SCM Timișoara într-o deplasare pe terenul Lagunei București. CSM Galați va evolua acasă, adversara acesteia fiind Dinamo.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!