Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi a învins-o pe Cadi La Seu și s-a calificat mai departe în EuroCup

Sepsi a învins-o pe Cadi La Seu și s-a calificat mai departe în EuroCup

Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat împotriva echipei Cadi La Seu cu scorul de 57-50 (15-17, 11-17, 19-8, 12-8) în ultimul meci din grupa G a EuroCup Women. Ca urmare a acestui succes, formația din Covasna a reușit calificarea în Top 16 de pe primul loc. Godri-Părău și compania au avut un deficit de 8 lungimi după prima repriză, însă jucătoarele alb-verzi au ieșit mult mai motivate de la vestiare și au întors soarta confruntării în favoarea lor.

Echipele de start:

Sepsi: Godri-Părău, Gardner, Pasic, Mandache, Tobin

Cadi: Pena, Castellano, Resimont, Dornstauder Etxarri

Meciul a început favorabil lui Sepsi care și-a fructificat primele atacuri și a condus cu 5-0. Mandache a marcat pentru 9-3, însă adversarele au tăiat deficitul la 3 puncte, 9-6. Sfântu Gheorghe s-a distanțat în două rânduri la 5 lungimi, 11-6 și 13-8, dar trupa din Spania a reușit un parțial de 7-0 și a trecut la conducere, 13-15. La finalul primului sfert, tabela indica 15-17.

În primele secvențe ale actului secund Sepsi a reușit să egaleze, 17-17. Cele două combatante au mers cap la cap o perioadă iar ibericele s-au distanțat 5 lungimi după reușita jucătoarei Pujol Lluch, 21-26. Godri-Părău a dus scorul la 23-26 dar Resimont a înscris de afară și a făcut ca tabela să arate 23-29. În scurt timp, Ruzickova a răspuns pentru Sepsi cu un coș din apropiere, 25-29. Echipa spaniolă a bifat însă o nouă reușită din spatele arcului de cerc, 25-32 iar Gardner a transformat ulterior doar dintre cele două libere acordate, 26-32. Cadi La Seu a lovit din nou pe fază ofensivă și avea un avantaj de 8 puncte la pauză, 26-34.

După mai puțin de trei minute din repriza a doua, covăsnencele au reușit să egaleze, 34-34. Resimont a adus un avantaj de 4 lungimi pentru trupa spaniolă, 36-40 iar Ruzickova a înscris pentru 38-40. Aceeași jucătoare a adus egalarea pentru Sepsi, 40-40 și Gardner a executat un three-point play pentru a-și aduce echipa la conducere, 43-40. Înaintea sfertului decisiv, tabela arăta scorul de 45-42.

Primul coș al actului patru a venit după mai multe de trei minute din partea oaspetelor, 45-44. Gardner a dat repede replica, 48-44, iar Mandache a recuperat sub propriul panou însă tot ea a greșit finalizarea la coșul advers. La jumătatea acestui sfert, antrenorul Zoran Mike a solicitat timp de odihnă pentru a-și organiza mai bine elevele în teren. Spanioloaicele au forțat aruncarea de afară în mai multe rânduri fără succes, dar Gardner a aruncat un airball ulterior iar tabela nu s-a modificat. Americanca a punctat mai apoi pentru 50-45 iar Pasic a transformat două libere, 52-45. Cadi La Seu a răspuns cu un coș de la mare distanță, 52-48, însă a pierdut ușor posesia la atacul următor după o abate de pași. Tobin a înscris un coș foarte important după pasa reușită de Annemarie Godri-Părău, 54-48, atunci când mai erau 16 secunde din această confruntare. Castellano a transformat două libere pentru vizitatoare, 54-50, iar Sepsi a solicitat time-out cu 14 secunde până la final. 

La reluare, Cadi La Seu a comis un fault tehnic greu de explicat iar Godri-Părău a executat fără greșeală două libere, 56-50. Românca a obținut alte două aruncări însă a înscris-o doar pe prima și tehnicianul formației oaspete a cerut timp de odihnă, fără rezultat ulterior pe tabelă. În cele din urmă, gazdele s-au impus la o diferență de 7 puncte.

Pentru Sepsi au înscris următoarele jucătoare: Gardner 17 puncte (8 recuperări), Godri-Părău 14, Mandache 8, Ruzickova 8, Pasic 6, Tobin 4 (9 recuperări).

Principalele marcatoare de la Cadi La Seu: Laure Resimont 15 puncte, Yurena Diaz Castellano 7, Quinn Dornstauder 6 (13 recuperări), Georgina Bahi Blanquera 6 

*Foto: FIBA

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Alexandria 22Liza22 :

    ....
    Ceva comentarii de la Satu-Mare?

    cu 3 ani în urmă (23.01.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!