Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi-SIC deschide runda a șasea din Euroliga feminină în fieful celei mai ofensive echipe

Sepsi-SIC deschide runda a șasea din Euroliga feminină în fieful celei mai ofensive echipe

Pauza de trei săptămâni din Euroliga feminină ajunge la final miercuri, 22 noiembrie, atunci când Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe va avea ocazia să joace în fieful lui Fenerbahce Alagoz Holding Istanbul. Duelul cu deținătoarea trofeului contează pentru etapa a șasea din sezonul regulat.

După cum era de așteptat, Fenerbahce are un parcurs perfect în grupa A și a înscris cele mai multe puncte dintre toate competitoarele, fiind singura care a trecut cu mult peste borna de 400 de puncte în cinci runde. Cu o medie de 90.2 puncte pe meci în Euroligă, deținătoarea trofeului este de departe cea mai ofensivă echipă.

Gruparea din capitala Turciei, pregătită de Valerie Garnier, fosta antrenoare a naționalei Franței, are în componență mai multe sportive străine, printre care Emma Meesseman (Belgia), Nikolina Milic (Serbia), Natasha Howard, Kayla McBride, Napheesa Collier (toate din SUA), Marija Lekovic (Muntenegru), Kitija Laksa (Letonia) sau Yvonne Anderson (născută în SUA, dar a fost naturalizată de către Serbia).

Patru sportive au medii de double digits la puncte, Collier ieșind în evidență cu 20.0 pe meci, dar în două apariții. În rândul celor care au prins cinci meciuri, McBride și Meesseman conduc ierarhia din tabăra lui Fener la acest capitol, cu 17.4 și 15.4 puncte în medie. Formația turcă are procentaje de 59% la două puncte, respectiv 37% din spatele arcului de cerc, iar în luna octombrie a dat MVP-ul întrecerii, pe Kayla McBride.

Fenerbahce a cucerit în premieră trofeul Euroligii feminine cu ocazia sezonului trecut, după ce în ultimul deceniu a disputat alte trei finale. Meciul cu trofeul pe masă, în fața lui CBK Mersin Yenisehir Belediyesi s-a încheiat cu o diferență importantă, 99-60. Fenerbahce a ajuns astfel să pună mâna pe cel mai râvnit trofeu la nivel de cluburi din Europa atât la nivel masculin, cât și la feminin, echipa masculină fiind câștigătoare în 2016/2017.

Înaintea partidei cu Sepsi, campioana Turciei a obținut un succes clar în întrecerea internă, 105-81 cu Antalya 07. McBride, Milic și Meesseman au avut toate 20+ puncte, iar în double digits s-au aflat și Anderson, respectiv Uzun. Sepsi a depășit de asemenea suta, acasă în fața Olimpiei CSU Brașov (104-54), în cel mai recent joc din LNBF.

Duelul dintre Fenerbahce Istanbul și Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe va avea loc miercuri, 22 noiembrie, de la ora 18.00 și va putea fi urmărit în direct pe canalul de YouTube al Euroligii feminine.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!