Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC începe în forță play-off-ul

Radu Bărăian

Radu Bărăian
19.03.2015

LNBF / Play-off

Sferturi - Meciul 1

76-42

Sala „Kati Szabo”

Sfântu Gheorghe

1-0 Statistică 0-1

Proaspăta câștigătoare a Cupei României și campioana sezonului regulat din LNBF, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, continuă seria victoriilor cu un succes în primul meci de play-off. Elevele lui Zoran Mikes au dispus pe teren propriu de Olimpia CSU Brașov cu scorul final de 76-42

Startul confruntării din Sala „Kati Szabo” a fost sub semnul echilibrului, însă cu un ușor avantaj de partea echipei alb-verde. Gazdele și-au adjudecat primele două sferturile ale confruntării cu parțiale de 16-12, respectiv 14-10. Astfel, la pauza mare, tabela indica un ecart de 8 puncte al amfitrioanelor, scor 30-22. Odată cu revenirea de la vestiare, Sepsi a apăsat serios pedala de accelerație, marcând în sfertul 3 nu mai puțin de 28 de puncte, în timp ce trupa pregătită de Dan Calancea a replicat doar prin 7. Înaintea sfertului decisiv, covăsnencele aveau un avantaj de 29 de puncte, iar lucrurile erau clare. Mai mult de atât, cea mai în formă echipă din România și-a adjudecat și ultimul act cu un parțial de 18-13, ceea ce a făcut Sepsi să-și câștige partida la 34 de puncte diferență, scor final 76-42. 

Pentru echipa câștigătoare trei baschetbaliste au reușit să termine în double-double: J. Jeffery (18 puncte, 10 recuperări), T. Marshall (15 puncte, 14 recuperări) și S. Murphy (11 puncte, 14 recuperări). Celălalte puncte marcate de Sepsi au venit pe mâna jucătoarelor T. Harrison 17, A. Părău 6, C. Cutaș 4, I. Lovasz 2, K. Kelemen 2, respectiv I. Debreczi 1. Din lotul echipei brașovene, cea mai bună jucătoare a fost B. Jones cu 20 de puncte (5 recuperări), americanca fiind urmată de G. Măgurean 6, Z. Mitov 4, G. Irimia 4, A. Haas 4, C. Bartee 2 (10 recuperări) și S. Ursu 2.

Astfel, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe are 1-0 la general în seria cu echipa din Brașov și mai are nevoie de o victorie pentru a trece mai departe în semifinale. Jocul următor este programat duminică, 22 martie, sub Tâmpa, începând cu ora 16:00.  

*Foto: Crow Security

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!