Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC obține un nou succes la scor în grupa Est din LNBF

Sepsi SIC obține un nou succes la scor în grupa Est din LNBF

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a bifat a 3-a victorie la o diferență importantă din tot atâtea partide disputate în grupa Est din noua ediție a LNBF. Alb-verzile s-au impus acasă cu Rapid București în runda a 3-a, scor 90-54, pe sferturi: 28-6, 25-15, 13-21, 24-12. Pentru Rapid este a 3-a înfrângere în startul de campionat. Andra Mandache a fost coșghetera partidei, fiind în double-double pentru gazde la penultimul meci intern înainte de prima rundă din EuroCup.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe venea după succesul la scorul record din meciul de la Constanța, 178-31. Rapidul a pierdut în runda din weekend, 65-73 acasă cu Olimpia CSU Brașov. Deținătoarea ultimelor patru titluri are și în acest sezon ambiții mari, în timp ce feroviarele au intenționat inițial să participe în Liga 1 și joacă în LNBF după decizia federației de a înscrie toate echipele într-un campionat unic.

Formația covăsneană a început partida din runda a 3-a cu Nora Demeter (U23), Kristina Topuzovic, Andra Mandache, Annemarie Godri-Părău și Chrissy Givens. A revenit și Nicolett Orban la alb-verzi după ce a ratat primele două meciuri pentru că a fost la mondialul 3x3 U23. Rapid București le-a avut în primul 5 pe Natalia Burlakova, Alexandra Lupusavei, Florina Stănici (Diaconu), Gabriela Vlad și Sonia Cazacu (U23).

Stănici (Diaconu) a deschis scorul de la linia de fault. Mandache și Topuzovic marcau primele trei puncte ale gazdelor, iar aceeași Stănici readucea Rapidul la conducere, 3-4. Au urmat mai mult de șapte minute în care oaspetele au marcat doar de două ori de la linia de fault. Sepsi a profitat și a încheiat sfertul cu un run de 21 de puncte, prin care conducea cu 28-6 la prima pauză. Alb-verzile au deschis sfertul secund cu alte 9 puncte la rând, prin care s-au distanțat la 37-6 în minutul 14. Jocul s-a echilibrat puțin în partea a doua a perioadei de joc și ecartul s-a menținut în jur de 31 de puncte. La jumătatea partidei tabela de la Sepsi Arena arăta 53-21.

Mandache a marcat primele două coșuri după revenirea de la vestiare, dar pentru Sepsi au urmat patru minute fără punct. Rapidul a reușit un run de 14 puncte prin care se apropia la 57-35 în minutul 26. Sfertul trei le-a revenit oaspetelor cu un parțial de 13-21, astfel că la ultima pauză scorul era 66-42. Covăsnencele și-au mărit ecartul cu alte 12 puncte în sfertul patru, iar scorul final a fost 90-54 și Sepsi obține a trei victorie în campionat, în timp ce feroviarele ajung la trei înfrângeri.

Gazdele au dominat la recuperare (73-34), marcând 26 de puncte după recuperări ofensive față de 3. A fost o diferență mare și la puncte înscrise pe contraatac, 27-9, iar la puncte marcate de rezerve scorul a fost 34-17. Alb-verzile au terminat partida cu 30 de coșuri de două puncte, 8 triple (38 de reușite din acțiune din 100) și 6 libere transformate. Oaspetele au avut 14 reușite din semicerc, 4 de afară (18/60 total) și 14 libere transformate.

Andra Mandache a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte, în double-double cu 10 recuperări, plus 5 capace. Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au mai înscris: Givens 13 puncte (7 recuperări), Topuzovic 10 puncte (9 recuperări), Kovacs 10 puncte, Vucetic 9, Cătinean 6, Godri-Părău 6 puncte (6 assist-uri), Orban 5 puncte (11 recuperări), Demeter 5 puncte și Butler 4 puncte (16 recuperări).

Florina Stănici (Diaconu) a fost principala marcatoare a Rapidului cu 19 puncte. Pentru oaspete au mai înscris: Manea 8 puncte (6 recuperări), Cuatu 7 puncte, Burlakova 6, Vlad 5, Lupusavei 4, Cazacu 3 puncte (5 recuperări) și Grigore 2 puncte.

Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe urmează sâmbătă un meci pe terenul celor de la CSM Târgoviște, înainte de startul noii ediții a EuroCup, la mijlocul săptămânii viitoare. Rapid București va avea un nou meci în deplasare în runda din weekend, la Phoenix Știința Constanța, altă echipă care nu a reușit să câștige în debutul de campionat.

*foto: Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!