Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC se califică în finala SIO Kupa, turneu găzduit de Atomeromu KSC Szekszard

Sepsi SIC se califică în finala SIO Kupa, turneu găzduit de Atomeromu KSC Szekszard

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câștigat cu 87-69 jocul de pregătire cu ELTE BEAC Ujbuda, prima semifinală a turneului găzduit de Atomeromu KSC Szekszard. SIO Kupa a ajuns la a 50-a ediție. Sepsi SIC a câștigat trofeul în 2015 și revine în finală după doi ani.

Formația pregătită de Zoran Mikes a disputat în această după-amiază al 4-lea amical din acest presezon, al 2-lea în deplasare. Alb-verzile au jucat cu două zile în urmă pe terenul celor de la Umana Reyer Venezia.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe este singura echipă din afara Ungariei care participă la SIO Kupa din acest an. Turneul amical organizat de Atomeromu KSC Szekszard ajuns la a 50-a ediție.

Prima semifinală a opus ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și ELTE BEAC Ujbuda. Campioana României a preluat conducerea din primul sfert și avea 25-20 la prima pauză. Sfertul secund a fost singurul adjudecat de BEAC, pentru patru puncte, astfel că la pauza mare Sepsi avea un punct în față, 44-43. Sfertul trei a adus desprinderea covăsnencelor, care conduceau cu 70-56 înaintea ultimei perioade de joc. Alb-verzile s-au impus la final cu 87-69 și revin în finala SIO Kupa, după ediția din 2017.

Chrissy Givens a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte, iar Andra Mandache a urmat-o cu 18 puncte. Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au mai înscris: Topuzovic 13 puncte, Butler 12, Vucetic 8, Godri-Părău 4, Pasic 3, Demeter 2, Cătinean 2, Mîrne-Nagy 2 și Kovacs 2. De la învinse au încheiat în double-digits: Fogg cu 14 puncte, Szabo 13, Li 12 și Meresz 11.

În a doua semifinală se întâlnesc finalistele de anul trecut, NKE-FCSM Csata și Atomeromu KSC Szekszard. Gazda SIO Kupa s-a impus în ultimii doi ani. Vineri finala mică începe la ora 17:00, iar finala mare la 19:30.

*foto: Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!