Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe câştigă la o diferenţă istorică pe malul mării, fiind aproape de sută în prima repriză

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe câştigă la o diferenţă istorică pe malul mării, fiind aproape de sută în prima repriză

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe n-a avut milă de Phoenix Știința Constanța la meciul din etapa a doua a grupei Est din Liga Națională de Baschet Feminin. Gazdele au avut la dispoziție un lot format doar din localnice sub 20 de ani și au pierdut la un scor record cu campioana, 31-178, pe sferturi: 2-48, 2-50, 10-49, 17-31. Alb-verzile au fost la două puncte de sută înainte de pauza mare. Nora Demeter a reușit 38 de puncte, fiind în double-double, iar alte 8 colege au fost în double-digits.

Phoenix Știința Constanța a început partida cu Maria Marcu, Nicoleta Mititelu, Andreea Dragoș, Maria Florea și Alexia Grancea. Toate cele zece jucătoare de pe foaie a gazdelor au sub 20 de ani, unele chiar 16, fiind localnice. De partea cealaltă, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe le-a avut în primul 5 pe Andra Mandache, Annemarie Godri-Părău, Chrissy Givens, Renata Kovacs și Natalie Butler.

Kovacs a înscris primele patru puncte ale partidei, iar alb-verzile au avut un run de 44 de puncte. Marcu a marcat primul coș al gazdelor la jumătatea minutului 9, iar la prima pauză tabela arăta 2-48. Mititelu a marcat prima în sfertul secund, dar constănțencele au rămas doar cu acele două puncte în această perioadă de joc. A urmat un run de 50 de puncte pentru Sepsi, iar la jumătatea partidei tabela arăta 4-98.

Givens a pus punctul 100 imediat după pauza mare, iar run-ul celor de la Sepsi a ajuns la 72 de puncte, pentru 4-120 înainte de primul coș al gazdelor în sfertul trei, reușit de Ion. După un parțial de 10-49, la ultima pauză scorul a fost 14-147. În sfertul patru constănțencele au marcat mai mult decât în primele trei sferturi la un loc, 17 puncte, în timp ce Sepsi și-a mai trecut 31 de puncte în cont. Scorul final a fost 31-178, o diferență record. Pentru Phoenix Știința Constanța a fost primul meci oficial în acest sezon, în timp ce Sepsi are 2 victorii din 2 în debutul de campionat.

Nora Demeter a fost coșghetera partidei cu 38 de puncte, în double-double cu 10 recuperări. Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au mai înscris: Givens 24 de puncte, Kovacs 19, Butler 18 puncte (8 recuperări), Topuzovic 18 puncte (9 recuperări), Cătinean 16 puncte (5 assist-uri, 6 intercepții), Mandache 16 puncte (5 recuperări), Mîrne-Nagy 14 puncte (7 recuperări), Godri-Părău 11 puncte (8 assist-uri, 7 intercepții) și Vucetic 4 puncte (7 pase decisive, 5 intercepții).

Nicoleta Mititelu, la 19 ani cea mai experimentată din lotul folosit de constănțence în acest meci, a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 15 puncte. Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: Marcu 9 puncte, Radu 5 și Ion 2 puncte. Vom reveni cu explicația formației de la malul mării, de ce a folosit această formulă foarte tânără contra campioanei.

Pentru Phoenix Știința Constanța urmează un meci pe terenul lui CSM Alexandria, în 9 octombrie. În runda a 3-a ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe va primi vizita celor de la Rapid București.

*foto: Miska Brigitta

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Alexandria 22Liza22 :

    Rahat la patrat!
    Un campionat de rahat conceput de niste ,,priceputi,, ca toti maimutoii, care conduc tara asta de babuini. Ce rusine!

    cu 4 ani în urmă (06.10.2019) Raspunde
  • ovidiu parau :

    The X-files
    Zilele trecute am citit aici, despre jucatoarele ce vor evolua la Constanta din acest sezon. Nu am vazut nici una pe teren in prima etapa. Au mancat ceva stricat, sau ce s-a intamplat cu ele?... Pentru ca nu imi pot inchipui, ca cei de acolo sunt atat de incompetenti, incat sa se laude cu transferuri si jucatoare, pe care ei nu le au.

    cu 4 ani în urmă (06.10.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!