Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe depășește suta pentru a 3-a oară în acest campionat

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe depășește suta pentru a 3-a oară în acest campionat

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a depășit pentru a 3-a oară suta de puncte înscrise într-un joc din grupa Est în această ediție a LNBF. Meciul dintre Rapid București și campioana României s-a încheiat cu scorul de 58-112. Gazdele au deschis scorul și alb-verzile au preluat controlul, având un avans maxim de 57 de puncte.

Rapid București a primit vizita campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe astăzi, 7 decembrie, de la ora 13:30, într-un meci contând pentru etapa a 10-a din grupa Est a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Scorul a fost 58-112, pe sferturi: 18-26, 20-33, 8-28, 12-25. Au arbitrat Cristina Anuței, Laurențiu Antoche și Diana Oprea, iar comisar a fost Stelian Bănică.

Gazdele veneau după trei victorii la rând în campionat, primele din acest sezon, și au început meciul cu Natalia Burlakova, Alexandra Lupusavei, Florina Stănici (Diaconu), Gabriela Vlad și Sonia Cazacu. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe câștiga în urmă cu două zile în ultima rundă a grupelor din EuroCup, iar în grupa Est din campionat avea 8 succese. Campioana le-a avut în formula de start pe Jovana Pasic, Nora Demeter, Andra Mandache, Annemarie Godri-Părău și Chrissy Givens.

Vlad a deschis scorul din spatele semicercului, iar Givens, Demeter și Mandache au făcut 3-9. Bucureștencele s-au apropiat la două puncte, dar Sepsi s-a dus la +12. La prima pauză tabela arăta 18-26. Oaspetele s-au distanțat la 20 de puncte în minutul 14, alb-vișiniile s-au apropiat la 14 și alb-verzile s-au îndepărtat din nou, astfel că la jumătatea partidei scorul era 38-59, după un sfert cu multe reușite de afară. Campioana a continuat să se distanțeze după revenirea de la vestiare și la ultima pauză scorul era 46-87. Jocul a curs în favoarea alb-verzilor și în ultimul sfert, iar Butler ducea scorul la 51-101 înainte de jumătatea perioadei de joc. Meciul s-a încheiat cu 58-112.

Florina Stănici (Diaconu) a fost coșghetera partidei cu 18 puncte. Pentru Rapid au mai înscris: Vlad 12 puncte (4x3), Țicu 8 puncte, Lupusavei 6 puncte (5 recuperări, 6 turnovers), Cuatu  6 puncte, Pantazi 4, Burlakova 2 și Manea 2 puncte.

Jelena Vucetic a fost cea mai bună marcatoare a campioanei cu 16 puncte (6 assist-uri), iar Natalie Butler a încheiat în double-double cu 14 puncte și 16 recuperări. Pentru Sepsi au mai înscris: Mandache 12 puncte, Orban 10 puncte (8 recuperări, 5 turnovers),Demeter 10 puncte (5 recuperări), Pasic 10 puncte, Givens 10, Cătinean 8, Topuzovic 8 puncte (6 recuperări), Kovacs 6 puncte, Godri-Părău 6 puncte (8 assist-uri) și Mîrne-Nagy 2 puncte.

Sepsi ajunge la 18 puncte după 9 victorii și este lider în grupa Est, în timp ce Rapidul are 12 puncte și un bilanț de 3 victorii și 6 înfrângeri, fiind pe locul 4. În etapa următoare, din 14 decembire, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe primește vizita formației de pe locul secund, CSM Târgoviște. Rapid București va juca acasă cu Phoenix Știința Constanța.

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!