Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe şi Phoenix Ştiinţa Constanţa se reîntâlnesc după diferenţa imensă din tur

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe şi Phoenix Ştiinţa Constanţa se reîntâlnesc după diferenţa imensă din tur

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe primeşte astăzi, de la ora 19:30, vizita celor de la Phoenix Ştiinţa Constanța în meciul care încheie etapa a 9-a din grupa Est a LNBF. 6 puncte sunt între cele două echipe în clasament, cu alb-verzile având un parcurs perfect în campionat, în timp ce constănțencele au coborât pe ultimul loc după ce au stat în runda precedentă. Sepsi vine după victoria de pe terenul lui Galatasaray, care i-a asigurat calificarea în play-off-ul EuroCup Women.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus miercuri la Istanbul, cu 78-70, asigurându-și biletul pentru faza eliminatorie a EuroCup Women cu o etapă înainte de finalul fazei grupelor. Alb-verzile primesc joi vizita celor de la Lulea BBK, dar până atunci au meciul de astăzi cu Phoenix Știința Constanța, care va fi la Sala Kati Szabo, nu la Sepsi Arena, unde s-au disputat celelalte meciuri ale campioanei în acest sezon.

Elevele lui Zoran Mikes vor reveni pe prima poziție în grupa Est după meciul din această seară. Alb-verzile au coborât pe doi după victoria celor de la CSM Târgoviște de vineri, dâmbovițencele având un punct în plus, dar și un joc mai mult. Sepsi are 14 puncte după un parcurs perfect până acum în campionat. În ultima rundă s-a impus la Brașov cu 88-61, obținând a 7-a victorie consecutivă. Covăsnencele au disputat trei meciuri acasă în grupa Est și s-au impus cu 76-43 în fața Olimpiei CSU Brașov, 90-54 cu Rapid București și 82-54 cu Agronomia București.

Phoenix Știința Constanța a coborât pe locul 7 în grupă după ce a stat în prima etapă din retur. Constănțencele vin după două înfrângeri la rând (55-76 acasă cu CSM Târgoviște și 71-87 la Olimpia CSU Brașov) și sunt șanse foarte mari să o înregistreze pe a 3-a pe terenul campioanei. Formația pregătită de Carmin Popa mai are în deplasare o victorie (48-43 la Agronomia București) și o înfrângere (58-69 la CSM Alexandria) în campionat. Dobrogencele au 8 puncte după 2 succese și 4 înfrângeri.

După victoriile la diferențe importante în campionat, Sepsi are șase jucătoare în double-digits la media de puncte: Chrissy Givens cu 14,4, Andra Mandache cu 14 ppg (ambele în șapte meciuri), Kristina Topuzovic cu 11 ppg în șase meciuri, Jovana Pasic 11 în două jocuri și tinerele U23 Nora Demeter 10,7 ppg în șase meciuri și Nicolett Orban 10,2 ppg în 5 jocuri. Natalie Butler este cea mai bună recuperatoare (medie de 8,9), iar Annemarie Godri-Părău este liderul campionatului la pase decisive (5,9 pe meci).

Phoenix Știința Constanța are trei jucătoare în double-digits la media de puncte, toate jucând în cinci din cele șase meciuri. Vladinka Erak are medii de 16,4 puncte și 11 recuperări, Lauren Brozoski are 14,2 puncte, iar Andreea Beldian a înscris 11,2 puncte pe meci și este cea mai bună pasatoare a echipei cu 5,2 assist-uri pe partidă.

Cele două formații care se întâlnesc astăzi au cele mai multe straniere în lot în prima parte a campionatului. Sepsi are 6 și va trebui să lase una în afara foii de joc pentru a se încadra în limita din campionat. Phoenix Știința Constanța este singura echipă, în afară de campioană, care are 5 jucătoare străine în lot (limita pentru neparticipantele în cupele europene FIBA). Dobrogencele nu au folosit nici măcar una dintre aceste straniere, dar nici româncele mai experimentate, în meciul tur cu campioana, pe care l-a abordat doar cu localnice sub 20 de ani.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a bătut la o diferență record în partida din 5 octombrie. 178-31 a fos scorul cu care alb-verzile s-au impus în fața tinerei echipe prezentate de constănțence la acel duel. Nora Demeter stabilea atunci recordul stagional în campionat, cu 38 de puncte înscrise, fiind în double-double cu 10 recuperări. Alte 8 covăsnence au trecut de zece puncte marcate, încă două tinere U23, Renata Kovacs și Ștefania Cătinean, îmbunătățindu-și recordurile personale în LNBF. Nicoleta Mititelu era singura de la gazde care încheia în double-digits, cu 15 puncte. Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori în meciuri oficiale, în faza a doua a sezonului regulat din campionatul trecut, covăsnencele câștigând la 22 și 40 de puncte.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Phoenix Știința Constanța se întâlnesc în această seară, de la ora 19:30, la Sala Kati Szabo din Sfântu Gheorghe. Partida va fi arbitrată de Cristian Trofim, Ștefan Atomulese și Alexandru Nicolau, iar comisar din partea FRB va fi Stelian Bănică.

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!