Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe va evolua în preliminariile Euroligii în sezonul 2023/24

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
13.07.2023

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe va evolua în preliminariile Euroligii în sezonul 2023/24

FIBA a anunțat oficial echipele ce vor lua startul în sezonul 2023/24 în cele mai importante două competiții europene inter-cluburi de baschet feminin: Euroliga și Eurocup. Liga Națională de Baschet va avea trei reprezentante în aceste competiții.

În Euroligă, cea mai puternică dintre aceste două competiții, va porni doar Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, campioana en-titre a României. Formația pregătită de Zoran Mikes va începe din nou în preliminarii, la fel ca în sezonul trecut, când nu a reușit să iasă dintr-o grupă de calificare din care mai făceau parte Olympiacos și Steaua Roșie Belgrad.

Sepsi va avea de trecut de un singur tur preliminar în acest an. Șase echipe intră anul acesta în calificări, iar formația din Sfântu Gheorghe se va duela cu unul dintre cei trei capi de serie: TTT Riga, MKS Polkowice și DVTK Hun-Therm Miskolc. Dacă va rata calificarea în grupele Euroligii, Sepsi va juca în grupele Eurocup.

CSM Constanța este și ea sigură de prezența în sezonul regulat din Eurocup, alături de alte 44 de echipe calificate direct. Gruparea de la malul Mării Negre a beneficiat de acest loc din postura de vicecampioană a României la finalul stagiunii precedente.

De asemenea, o a treia echipă din țara noastră va lua startul în preliminariile pentru Eurocup. Este vorba despre CS Universitatea Cluj-Napoca. Ardelencele au fost eliminate în sferturile de finală din LNBF în sezonul anterior. Pentru a ajunge în grupele competiției, formația clujeană va trebui să treacă de unul dintre cei trei capi de serie: MBK Ruzomberok, AC Eleftheria Moschatou și Sportiva/AzorisHotels.

Tragerea la sorți pentru meciurile din preliminarii, dar și pentru grupele din sezonul regulat al celor două competiții va avea loc pe 9 august, la Munchen, și va putea fi urmărită pe canalul de YouTube FIBA – The Basketball Channel.

*foto: Facebook/CSM Constanța

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Bravo!
    Dar intr-o buna masura reusita acestui demers este legata si de ridicarea nivelului competitiei interne!

    cu 9 luni în urmă (13.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!