Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Studentele de pe Someș au trecut cu bine peste restanță

Lițiu Mihai

Lițiu Mihai
13.02.2021

Studentele de pe Someș au trecut cu bine peste restanță

Universitatea Cluj Napoca se desprinde în sfertul 3 şi se impune în partida ce trebuia să se dispute la începutul lunii ianuarie, chiar pe terenul adversarei din Constanţa. Atunci, mai multe sportive de pe litoral au fost detectate pozitiv cu Covid-19 şi s-au disputat doar partidele Cluj - Alexandria respectiv: Alexandria - Arad.

Debutul antrenorului Miroslav Popov părea să fie unul de bun augur pentru echipa de la malul mării, Anna Kelly punând primele 3 puncte pe tabelă de la nivelul liniei de fault. Ardelencele răspund prin Korine Campbell şi apoi se desprind la 8 puncte (5-13) dar pe final de sfert Phoenix reuşesc să strângă la un singur punct după coşul marcat de Bianca Voica de după 6,75m (14-15). Şi a doua secvenţa se desfăşoară sub semnul echilibrului şi parcă după acelaşi scenariu: clujencele se desprind la 16-24 după reuşitele Alexandrei Uiuiu, nou venita Tierra Henderson reduce ecartul la doar două puncte (24-26). Rashida Timbilla reuseaste să înscrie chiar dacă este faultată şi transformă şi aruncarea liberă suplimentară pentru a stabili scorul primei jumătăţi: 26 - 31.

Pauza pare fi un sfetnic mai bun pentru echipa considerată "gazdă" care revine la conducere pe tabelă după ce Nicoleta Mititelu scutură plasa de la distanţă şi aceeaşi Tierra Henderson fructifică o aruncare liberă (34-33). Din acest moment jucătoarele echipate în negru se trezesc parcă din amorţire şi Alexandra Uiuiu punctează de două ori la rând din afara semicercului fiind imitată câteva minute mai târziu de Andreea Fleșer şi ecartul ajunge pentru prima dată la 10 puncte: 34-44. Replica vine de la Andreea Beldian, dar clujencele sunt prea puternice sub panou şi la 37-50 Miroslav Popov cere timp de odihnă. Acesta nu are rezultatul scontat şi Korine Campbell mai adăugă încă două puncte pentru echipa sa asftel că tabela indică 37-52 cu 10 minute rămase de disputat. Ultimul act debutează cu forcingul elevelor lui Iannis Koukos care se desprind la 22 de puncte după coşul de la semidistanţă reuşit de Alexandra Uiuiu (39-61). Văzându-se cu victoria asigurată studentele nu mai forţează, permiţând jucătoarelor de pe litoral să se apropie, fără a se pune însă problema învingătoarei. După 40 de minute CSU Phoenix Simona Halep Constanţa - CS Universitatea Cluj 55 - 68 (14-15; 16-18; 7-19; 18-16).

Artizanele victoriei clujene au fost: Rashida Timbilla (18 puncte, 18 recuperări, 7 pase decisive, 3 intercepţii), Korine Campbell (25 de puncte, 15 recuperări, 2 pase decisive) şi Alexandra Uiuiu (13 puncte). De partea cealaltă s-au remarcat: Tia Wooten (12 puncte, 11 recuperări), Nicoleta Mititelu (8 puncte) şi Bianca Fota (5 puncte, 2 pase decisive şi o intercepţie în puţin peste 6 minute jucate).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!