Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj câștigă în prelungiri cu Phoenix Știința Constanța și își ia revanșa pentru cupă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.01.2019

Universitatea Cluj s-a impus cu 86-81 în duelul cu Phoenix Știința Constanța: 21-21, 18-26, 13-16, 21-10, 13-8. Oaspetele au condus în cea mai mare parte a partidei din etapa a 6-a a Grupei Roșii din LNBF, dar au pierdut un avans de 13 puncte în sfertul patru. Clujencele au reușit să egaleze pe final, având 15 aruncări libere în această perioadă de joc. De la constănțence trei jucătoare au ajuns la 5 greșeli personale și nu au reușit să închidă meciul de două ori în ultimele secunde. Gazdele s-au distanțat la cinci puncte în prelungiri. Morse le-a condus spre victorie cu 33 de puncte.

În 5-urile de start au intrat Paula Cenean, Roberta Boț, Arlesia Morse, Irina Părău și Aleksandra Begenisic, la gazde, respectiv Chelsea Douglas, Ecaterina Armanu, Jelena Jovanovic, Cristiana Cutaș și Vladinka Erak, la oaspete. Begenisic a deschis scorul, iar Erak, Jovanovic și Douglas l-au dus la 2-6. Morse a transformat două libere și Părău a reușit prima triplă, pentru 7-6. Cele două echipe au trecut pe rând la conducere în următoarele minute, cu maxim două puncte diferență. Gazdele au înscris cinci puncte consecutive pentru 21-16, dar oaspetele au răspuns cu alte cinci puncte și la prima pauză a fost egalitate, 21-21.

Phoenix Știința s-a distanțat la 9 puncte pe parcursul sfertului secund, clujencele s-au apropiat la 4, iar constănțencele au marcat ultimele patru puncte ale perioadei de joc. La pauza mare tabela arăta 39-47. Sfertul trei a început cu ratări ale ambelor echipe și primele puncte au fost reușite de Părău, după mai mult de un minut și jumătate. Triplele lui E. Armanu și Fota le-au desprins pe vizitatoare la +12, 43-55 în minutul 26. Părău și Begenisic le-au apropiat pe alb-negre la șapte lungimi, dar E. Armanu și Fota au mărit din nou diferența și a patra perioadă de joc începea de la 52-63.

Douglas a marcat prima în sfertul patru și punea un ecart de 13 puncte pe tabelă, cel mai mare al partidei. Au urmat patru minute și jumătate în care constănțencele nu au găsit drumul spre coș, incomodate de pressing-ul avansat al gazdelor. Boț a scuturat plasa de la distanță și Morse a marcat 8 puncte la rând pentru 63-65 în minutul 35. Phoenix Știința a comis câteva turnovers, iar Jovanovic a fost sancționată cu un antisportiv după o intercepție reușită de Morse. Jovanovic a oprit seceta din atacul oaspetelor, iar Fleșer le-a dus pe acestea la cinci lungimi în față, cu două minute rămase din timpul regulamentar. E. Armanu și Jovanovic au ieșit cu 5 greșeli personale în ultimele trei minute ale sfertului. Morse și Begenisic au egalat la 73 după timpul de odihnă al lui Carmin Popa și era rândul lui Predrag Stanojcic să ceară time-out cu aproximativ 24 de secunde până la final. Atunci a ieșit o a treia jucătoare din formula de start a oaspetelor cu 5 faulturi, Cutaș. Douglas și-a încercat norocul de la distanță, nu a găsit ținta și Erak a recuperat ofensiv, dar nu a reușit coșul victoriei, astfel că după 40 de minute scorul a fost 73-73.

Morse a transformat două libere în primul minut al prelungirilor și Fleșer a egalat. Boț și Sfîrlea le-au dus pe gazde la cinci puncte în față când mai erau sub două minute și jumătate, iar Părău a comis a 5-a greșeală personală. Erak și Morse au punctat de la linia de fault și Fota a scuturat plasa de la distanță pentru 82-80 în penultimul minut. Boț a transformat două aruncări de un punct, Douglas una din două și Morse a stabilit scorul final, tot de la linia de fault. S-a încheiat 86-81 și Universitatea Cluj obține a 3-a victorie stagională, în timp ce constănțencele sunt în continuare în căutarea primului succes în Grupa Roșie.

Clujencele au făcut diferența de la linia de fault, cu 34 de libere transformate din 42, față de 14 din 20 câte au avut oaspetele. 15-0 a fost scorul la aruncările de un punct pe care le-au avut cele două echipe în sfertul patru. Constănțencele au înscris de 26 de ori din semicerc față de 17 reușite ale gazdelor, iar alb-negrele au marcat cu o triplă în plus, 6-5. 38-44 a fost scorul la recuperări și 26-18 la puncte înscrise după greșelile adverse.

Arlesia Morse a fost coșghetera partidei cu 33 de puncte, dintre care 20 din libere. Americanca a jucat toate cele 45 de minute. Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: Părău 17 puncte (8 recuperări), Boț 13 puncte, Begenisic 11 puncte (8 recuperări), Cenean 5 puncte, Sfîrlea 5 și Napier 2 puncte.

Vladinka Erak a încheiat în double-double pentru vizitatoare, cu 20 de puncte și 15 recuperări. De la Phoenix Știința Constanța au mai înscris: Douglas 18 puncte (7 assist-uri, integralistă), Fota 15 puncte, E. Armanu 6, Fleșer 6, Jovanovic 6, Duță 5, Cutaș 3 puncte (7 recuperări) și T. Armanu 2 puncte.

În ultima etapă din turul Grupei Roșii, clujencele se deplasează la Târgoviște, iar Phoenix Știința Constanța joacă acasă cu FCC ICIM Arad, în 2 februarie.

*foto: JFritz Fotograf facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!