Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj, prima finalistă din Cupa României la baschet feminin

Universitatea Cluj, prima finalistă din Cupa României la baschet feminin

CS Universitatea Cluj-Napoca s-a impus în prima semifinală din Cupa României la baschet feminin, scor 62-47 cu Agronomia București. Partida a avut loc în Sala LPS din Satu Mare iar pe sferturi scorul a fost 13-8, 20-8, 20-8 și 9-23. 

Clujul se califică astfel în ultimul act al competiției și își așteaptă viitoare adversară dintre Sepsi și CSM Satu Mare.

Echipele de start

Agronomia: Plăvițu, Militaru, Romina Filip, Chelariu, Șipoș

Universitatea: Fleșer, Chiș, Uiuiu, Campbell, Timbilla

Agronomia a înscris primul coș al meciului, dar ”studentele” au preluat inițiativa iar Uiuiu a înscris de la mare distanță pentru 2-6. Timbilla duce scorul la 4-10 și Romina Filip reduce diferența la 4 lungimi, 6-10. Andreea Fleșer găsește ținta din spatele semicercului, 6-13 iar Șipoș înscrie de aproape pentru 8-13.

Clujul a continuat să fie mai productivă în ofensivă și a majorat ecartul la 11 lungimi în startul sfertului doi, scor 8-19. După mai multe ratări, Agronomia reușește să pună la rândul ei mai multe puncte pe tabelă și scorul devine 14-19. Trupa antrenată de Ioannis Koukos răspunde ulterior printr-o serie de reușite și se distanțează la 14 puncte, scor 14-28. Bucureștencele încep să piardă tot mai mult contactul cu adversarele iar cu un minut și jumătate până la pauză tabela indica 16-33. Până la sfârșitul primei reprize, cele două echipe nu au mai înscris iar Clujul avea deja un avantaj consistent de 17 puncte la jumătatea întâlnirii.

După pauză, diferența de scor a căpătat treptat proporții foarte mari. Chiș, Uiuiu și Campbell cu reușite de la trei puncte și de lângă panou au făcut ca tabela să indice 22-49 după cinci minute din actul al treilea, Agronomia reușind să răspundă doar prin trei coșuri semnate de Filip, Șipoș și Chelariu. Înaintea sfertului patru, scorul era 24-53 și totul părea decis.

O tresărire de orgoliu din partea echipei bucureștene a animat puțin jocul în ultima secvență a acestei semifinale. Un run de 14-0 al acestora le-a apropiat la 15 puncte de ”U” Cluj, scor 42-57 cu patru minute rămase până la final. Filip a înscris pentru 44-58 iar Uiuiu și Fleșer au marcat și ecartul s-a majorat la 17 lungimi, scor 44-61. Claudia Cristea a pus o triplă în contul Agronomiei, 47-61 iar ultimul punct al meciului a fost înscris de Uiuiu din dreptul liniei de fault.

Principalele marcatoare

Cluj: Uiuiu 16 puncte, Chiș 16 puncte, Timbilla 13 puncte (12 recuperări), Campbell 11 puncte (11 recuperări)

Agronomia: Filip 16 puncte (8 recuperări), Cristea 9 puncte, Șipos 8 puncte (9 intercepții, 7 recuperări)

*Foto: Mihai Lițiu/baschet.ro

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

2 comentarii la aceasta stire:
  • T TI :

    SEPSI SIC 6X CUPA ROMANIEI
    FELICITARI SECUIENCELOR CARE AU DEMONSTRAT SI LA SATU MARE CA SINT CELE MAI BUNE ! Succes in finala,,,speram in al 6-lea trofeu de Cupa Romaniei !Sinteti invincibile in tara chiar cu echipa decimata de boli si accidentari,condusa de cel mai bun antrenor de baschet-Zoran Mikes ! Succes in finala de azi si asteptam si castigarea campionatului ! CONGRATULATIONS !FELICITARI !GRATULÁLUNK ! Hajrá SEPSI SIC!

    cu 3 ani în urmă (21.02.2021)
    • uplifter:

      Wrong
      Vezi ca și greșit subiectul. Laudele, masa și dansul mai sus. Aici lasă-ne sa ne bucuram noi

      cu 3 ani în urmă (21.02.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!