Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj se impune și acasă cu Phoenix Știința Constanța și încheie seria cu 2-0

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.04.2019

Universitatea Cluj a încheiat cu 2-0 seria cu Phoenix Știința Constanța din al doilea tur de play-off, pentru locurile 5-8. Alb-negrele s-au impus cu 70-50 în al doilea meci al duelului cu echipa constănțeană, pe sferturi 13-13, 15-12, 17-13, 25-12. Oaspetele au condus cu 10 puncte în primul sfert, dar nu au putut continua în același ritm. Echipa clasată pe locul 7 la finalul fazei a doua a sezonului regulat trece astfel de formația de pe 6.

Clujencele s-au impus în deplasare cu 63-51 pe terenul echipei mai bine clasate în meciul care a deschis seria din duelurile pentru locurie 5-8. Carmin Popa a început meciul secund cu Tierra Henderson, Paula Cenean, Mihaela Maxim, Aleksandra Begenisic și Irina Părău. Predrag Stanojcic le-a trimis în primul 5 pe Andreea Beldian, Chelsea Douglas, Bianca Fota, Vladinka Erak și Jelena Jovanovic.

Henderson a deschis scorul la finalul minutului unu, cu o liberă transformată din două, iar Jovanovic reușea prima triplă. Gazdele au marcat doar de la linia de fault în prima jumătate a sfertului. E. Armanu și Fota au dus scorul la 2-12 în minutul șase, cea mai mare diferență în favoarea formației vizitatoare. Partea a doua a perioadei de joc le-a aparținut alb-negrelor care au avut un run de 11 puncte, prin Begenisic și Henderson, iar clujencele treceau în avantaj cu un punct. E. Armanu a transformat o liberă în finalul sfertului și la prima pauză a fost egalitate, 13-13.

Egalitatea s-a menținut și în debutul sfertului secund, după care oaspetele au avut aproximativ patru minute în care nu au găsit drumul spre coș. Universitatea a reușit un nou run de 11 puncte și conducea cu 28-17 după tripla lui Vujovic, în minutul 17. A fost rândul clujencelor să aibă mai mult de trei minute și jumătate fără să înscrie, timp în care Fota și Fleșer și-au apropiat echipa la trei lungimi. La pauza mare tabela arăta 28-25.

S-a ratat mult în primele minute ale reprizei secunde. Părău, de la libere, și Henderson le-au dus pe gazde la +7, iar Jovanovic marca primul coș al oaspetelor în sfertul trei după trei minute, cu o reușită de după semicerc. Diferența s-a menținut între 4 și 7 puncte, iar la ultima pauză scorul era 45-38.

Erak a strâns ecartul la cinci lungimi în debutul sfertului patru, dar au urmat peste două minute fără punct pentru formația sa. Gazdele au profitat din nou și s-au distanțat la 55-40 în minutul 33, după un tehnic primit de Fota. Phoenix Știința Constanța nu a redus diferența sub 13 puncte și nu a mai marcat în ultimele două minute. Clujencele și-au mărit avansul și scorul final a fost 70-50.

„U” a încheiat partida cu 18 reușite din semicerc, 4 de la distanță și 22 de la linia de fault. Phoenix Știința a avut 13 coșuri de două puncte, 5 de afară și 9 libere transformate. 13-25 a fost raportul la faulturi și 40-37 a fost la recuperări.

Tierra Henderson a fost coșghetera partidei cu 28 de puncte pentru învingătoare, în double-double cu 11 recuperări, plus 7 pase decisive. Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: Begenisic 16 puncte (8 recuperări), Părău 13 puncte (6 recuperări), Vujovic 8 puncte, Cenean 3 și Ciciovan 2 puncte.

De la oaspete s-au remarcat cu câte 12 puncte Bianca Fota (plus 5 recuperări) și Jelena Jovanovic. Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: Erak 8 puncte (16 recuperări), Cutaș 6 puncte, E. Armanu 4, Duță 3, Fleșer 2, Beldian 2 și Douglas 1 punct.

Universitatea Cluj încheie seria cu 2-0 și va juca cu CSM Târgoviște pentru locul 5, dâmbovițencele având avantajul terenului propriu. Phoenix Știința Constanța va întâlni CSU CSM Oradea pentru poziția a 7-a la finalul sezonului, cu primul joc la malul mării. Și în aceste dueluri se joacă după sistemul 2 din 3 partide. Conform regulamentului de pe site-ul federației, meciurile ar trebui să aibă loc în 5, 9 și 12 mai, dar ar putea să apară modificări.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!