Final 1 2 3 4 T
Steaua 26 20 23 25 94
BCM U 17 14 23 27 81
  • Liga Natională de Baschet Masculin
  • Faza I
  • Etapa 5
  • 08.11.2019
  • 19:00
  • TV: Digi Sport 4
  • Arbitru: Olaru Alexandru
  • Arbitri secundari: Podar Bogdan, Raşoga Şerban
  • Comisar: Rist Tiberiu
  • Sala "Mihai Viteazu"
  • 400 spectatori

CSA Steaua primește vizita celor de la BCM U Pitești

Petre O. Pavel
08.11.2019

CSA Steaua și BCM U Pitești deschid etapa a cincea a LNBM-Grupa Valorică A. Partida se va desfășura în Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul, astăzi ( 8 noiembrie) de la ora 19:00.

Cele două formații se află pe locurile 6 și 7, cu același număr de puncte. Ambele echipe au o victorie și trei înfrângeri, de asemenea au suferit înfrângeri în etapa precedentă.

CSA Steaua a pierdut pe terenul celor de la SCM Craiova la capătul unei partide în care craiovenii au fost mai lucizi pe final de joc, echipa a făcut deplasarea fără antrenorul principal, Cătălin Burlacu, care a avut probleme de sănătate. În acest start de campionat militarii par să aibă probleme în gestionarea finalului de meci, aceștia au cedat mai multe partide din această cauză.

Keith Clanton ar fi singurul jucător care are un rol de neînlocuit în schemele ofensive ale echipei antrenate de Cătălin Burlacu. Americanul reușește să își creeze, în marea majoritate a situațiilor, avantaj atunci când primește mingea în low post, indiferent dacă finalizează pe cont propriu sau dacă deschide jocul cu pase către jucătorii de perimetru. Clanton are până în acest moment medii statistice de 13,3 puncte, 13 recuperări și 3 pase decisive. Jucătorul american a fost în double-double în toate partidele disputate până în acest moment. În ultima partidă, Radu Vîrnă, principalul jucător U 23 al echipei antrenate de Cătălin Burlacu, a făcut cel mai bun meci al său din acest sezon, Vîrnă a terminat partidă de la Craiova cu 11 puncte și 4 recuperări în 22 de minute petrecute pe teren.

BCM U Pitești a pierdut ultima partidă, disputată în compania campioanei en-titre, CSM CSU Oradea. Piteștenii au început bine partidă, însă în momentul în care echipa antrenată de Cristi Achim a început să schimbe tactica în apărare și-au pierdut lucidatea în atac. Fanii echipei antrenate de Florin Nini par să își piardă răbdarea, la finalul partidei cerându-i demisia acestuia.

Pivotul Devin Searcy și Goran Gajovic sunt cei mai în formă jucători de la BCM U Pitești, cei doi jucători finalizează o mare parte a atacurilor, astfel ambii au o medie de peste 10 aruncări din acțiune pe partidă. Pe faza ofensivă piteștenii nu găsesc întotdeauna cele mai bune soluții și anumiți jucători sunt obligați să își asume aruncări din poziții nefavorabile. Una dintre victime sistemului ofensiv al echipei este Justas Tamulis, jucător care are în acest sezon are o medie de 0,8 puncte pe partidă, cu o singură aruncare reușită în 4 partide. De asemenea Bozhidar Avramov, jucător care deține abilitatea de a crea, nu ajunge foarte des în situația de a juca acțiuni finalizate cu blocaj.

Cătălin Burlacu are la dispoziție toți jucătorii din lot pentru partida cu BCM U Pitești, echipă de la care Tudor Gheorghe, unul dintre pricipalii jucători U 23 ai echipei, a absentat în ultimele două partide.

Fanii celor două echipe pot urmări partidă în direct pe DigiSport 4 și Digisport 4 HD, vineri (8 noiembrie) de la ora 19:00.

*foto: facebook Steaua Bucuresti Baschet