Final 1 2 3 4 T
U BT Cluj 22 29 21 19 91
Rahoveci 18 8 5 16 47
  • Fiba Europe Cup
  • 09.10.2019
  • 19:00
  • TV: Digi Sport 3
  • BT Arena

U-BT Cluj-Napoca o întâlnește miercuri pe KB Rahoveci

David Istrate
08.10.2019

Miercuri, 9 octombrie, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca găzduiește returul dintre U-Banca Transilvania și KB Rahoveci, ce contează pentru preliminariile FIBA Europe Cup. În Kosovo, trupa pregătită de Mihai Silvășan s-a impus cu scorul de 98-73.

România are deja două formații prezente în grupele FIBA Europe Cup. Este vorba de BC CSU Sibiu, care s-a calificat direct, și de CSM CSU Oradea, echipă ce a pierdut în prelungiri accederea în grupele Basketball Champions League. Foarte probabil, celor două rivale li se va adăuga mâine (09.10) și U-BT Cluj-Napoca.

În tur, ardelenii au avut o prestație foarte convingătoare, ce a putut fi observată, nu doar prin prisma scorului, ci și pe baza statisticilor. Alb-negrii au dominat de la început și până la final, iar Mihai Silvășan chiar și-a permis să joace o bună parte a ultimului sfert cu baschetbaliști U23.

În același timp, așa cum sublinia și antrenorul principal al lui U-BT Cluj-Napoca, KB Rahoveci este o formație ce a dovedit, în începutul acestui sezon, că poate să producă mari surprize. Trupa kosovară a pierdut finala Supercupei în fața celor de la Sigal Prishtina, dar apoi și-a luat revanșa în prima etapă a noii stagiuni. Drept urmare, ne așteptăm la un duel mai echilibrat, în BTarena.

Din punct de vedere al lotului, gazdele nu au anunțat nici o problemă în plus față de cele deja existente: factura de stres a lui Nandor Kuti și fractura condilului lateral a lui Brandyn Curry. De asemenea, foarte probabil, Andrei Calnicenco, sportiv ce suferise o accidentare în finala Memorialului Elemer Tordai, și-a revenit complet.

În cazul unei victorii, U-BT Cluj-Napoca va avansa în grupele FIBA Europe Cup. Conform site-ului oficial al competiției, echipa coordonată de Dusko Vujosevic ar ajunge în grupa G, alături de Sodertalje Kings, Balkan Botevgrad și Enisey Krasnoyarsk.

Confruntarea cu KB Rahoveci este ultima partidă a clujenilor înainte de debutul în sezonul 2019-2020 al Ligii Naționale de Baschet Masculin. U-BT Cluj-Napoca se deplasează luni, 14 octombrie, pe terenul lui CS Dinamo Știința București. Meciul are loc de la ora 17:30 și va fi transmis, în direct, de Digisport.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro