Final 1 2 3 4 T
U BT Cluj 22 29 21 19 91
Rahoveci 18 8 5 16 47
  • Fiba Europe Cup
  • 09.10.2019
  • 19:00
  • TV: Digi Sport 3
  • BT Arena

O nouă victorie concludentă pentru U BT Cluj-Napoca în fața lui KB Rahoveci

Bogdan Isailă
09.10.2019

U BT Cluj-Napoca s-a calificat în grupele FIBA Europe Cup, după ce a câștigat clar și partida retur cu KB Rahoveci, echipă din Kosovo. Trupa antrenată de Mihai Silvășan s-a impus clar la BT Arena, cu scorul de 91-47, în meciul jucat în această seară, 9 octombrie.

Startul meciului de la BT Arena a avut un start echilibrat, cu câteva schimbări la conducere. U BT Cluj a intrat ușor în controlul partidei și avea șase puncte avantaj în ultimele secunde de joc. KB Rahoveci a beneficiat de un fault pe ultima aruncare a sfertului și după 10 minute de joc scorul era 22-18. David Vida și Patrick Richard au fost remarcații primului act, fiecare cu câte 8 puncte marcate. Clujenii au început foarte bine sfertul secund, cu un parțial de 5-0. Kosovarii nu s-au pierdut cu firea, au marcat de două la rând și Mihai Silvășan solicita primul time-out. Timpul de odihnă le-a prins bine clujenilor, care s-a desprins pentru prima dată la o diferență din două cifre, după o triplă a lui Tarolis. Echipa gazdă și-a continuat desprinderea până în finalul sfertului, când diferența a ajuns la 25 de puncte, scor 51-26. Andrei Calnicenco a fost remarcatul actului secund, cu 8 puncte marcate în doar 5 minute petrecute pe parchet.  U BT Cluj-Napoca a început perfect și repriza secunda și s-a dus rapid la 33 de puncte, ținându-i pe kosovari la doar 26 de puncte marcate în 22 de minute de joc. Meciul s-a rupt complet din acel moment. KB Rahoveci a marcat doar 5 puncte în sfertul trei și diferența a urmcat la 41 de puncte, 72-31, după 30 de minute de joc. Mihai Silvășan și-a permis luxul să rotească tot lotul de jucători înscriși pe foaie. U BT a avut minute bune când a evoluat cu cinci români în teren. Acest lucru nu a făcut ca diferența de pe tabelă să scadă iar juniorii lui Mihai Silvășan au reușit câteva puncte spectaculoase. Toți jucătorii clujeni și-au trecut numele pe lista marcatorilor iar partida s-a încheiat cu scorul de 91-47.

Andrei Calnicenco a fost cel mai bun jucător al meciului cu 17 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. Darko Planinic și Patrick Richard au adăugat fiecare câte 11 puncte, în timp ce David Vida a adăugat 10 puncte.

Jure Gunjina a fost principalul remarcat al kosovarilor cu 14 puncte și 4 recuperări. Javis Howard a totalizat 10 puncte și 4 recuperări.

foto: fiba.basketball