Final 1 2 3 4 T
Södertälje 14 23 17 26 80
U BT Cluj 23 18 21 24 86
  • FIBA Europe Cup
  • 22.10.2019
  • 20:00

U-BT Cluj-Napoca debutează marți seara în grupele FIBA Europe Cup

David Istrate
21.10.2019

În sezonul 2019-2020, România va avea trei reprezentante în FIBA Europe Cup, a patra competiție europeană ca valoare. Una dintre ele este U-BT Cluj-Napoca, echipă ce va avea primul meci marți, 22 octombrie, în deplasare, pe terenul lui Sodertalje Kings.

Spre deosebire de CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu, trupa coordonată de Dusko Vujosevic a fost nevoită să treacă de un tur preliminar pentru a ajunge în grupele FIBA Europe Cup. U-BT Cluj-Napoca nu a întâmpinat probleme în fața lui KB Rahoveci, vicecampioana Superligii din Kosovo, câștigând ambele manșe la scor (73-98, 91-47).

Alb-negrii au fost repartizați în grupa G, alături de Sodertalje Kings, BC Balkan Botevgrad și Enisey Krasnoyarsk. Prima adversară a clujenilor va fi campioana Suediei, formație ce îi are în componență pe Jonathan Person și Dino Pita, foști jucători la BC Mureș Târgu Mureș și la BCM U FC Argeș Pitești (doar Person).

Sodertalje Kings a luptat inițial pentru a accede în grupele Basketball Champions League și a reușit să treacă de primul tur, jucat împotriva lui Balkan Botevgrad (79-64, 82-74). În schimb, în runda secundă a calificărilor, echipa pregătită de Ludwig Degernas a fost învinsă de Antwerp Giants (60-82, 68-73).

Sodertalje Kings este cea mai de succes echipă din istoria Suediei, având 12 titluri de campioană. Totuși, alb-verzii nu au început foarte bine sezonul, având două victorii și două înfrângeri în liga internă. În ultima etapă, Kings a pierdut cu scorul de 98-85, pe terenul lui Jamtland, și a căzut până pe poziția a 7-a.

În schimb, U-BT Cluj-Napoca a început competiția internă cu două victorii obținute în deplasare. Mai întâi, elevii lui Silvășan s-au impus în fața lui CS Dinamo Știința București (90-100) și apoi au câștigat în prelungiri cu BCM U Pitești (83-85). Drept urmare, în acest moment, U-BT Cluj-Napoca ocupă primul loc în Liga Națională de Baschet Masculin.

Cele două confruntări au fost foarte dificile pentru ardeleni, care au reușit să își asigure victoria de-abia în ultimele minute. În jocul de la Pitești, U-BT Cluj-Napoca a avut 26 de turnovers, 14 fiind comise de Darko Planinic și Patrick Richard. Așadar, clujenii sunt nevoiți să remedieze această problemă înaintea încleștării cu Sodertalje Kings.

Dusko Vujosevic este conștient de importanța duelului din Suedia și a ținut să le transmită asta elevilor săi la ultimul antrenament de dinaintea plecării.

Pentru trecerea de grupele FIBA Europe Cup poate conta fiecare punct în Suedia.”, a declarat antrenorul coordonator al alb-negrilor.

Conform site-ului oficial al clujenilor, Karlo Zganec a suferit o accidentare la cot și va fi indisponibil în partida de mâine (22.10).

Duelul dintre U-BT Cluj-Napoca și Sodertalje Kings are loc marți, 22 octombrie, de la ora 20:00, și probabil va fi transmis pe canalul de Youtube al FIBA.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro