Final 1 2 3 4 5 T OT
Oradea 23 26 21 10 12 92 12
CSU Sibiu 20 21 20 19 6 86 6
  • FIBA Europe Cup
  • 23.10.2019
  • 19:00
  • Arena Antonio Alexe

CSM CSU Oradea câștigă duelul românesc din FIBA Europe Cup cu BC CSU Sibiu

Bogdan Isailă
23.10.2019

CSM CSU Oradea a câștigat primul meci din grupele FIBA Europe Cup, chiar în fața lui BC CSU Sibiu, echipă cu care juca și finala LNBM din sezonul trecut. Bihorenii au avut nevoie de o repriză suplimentară pentru a se impune într-un meci pe care l-a condus în mare parte, scor final 92-86.

CSM CSU Oradea a fost prima echipă care s-a desprins. Gazdele înscris 5 puncte la rând prin Broussard și Fometescu, în urma unui fault antisportiv comis de Lucas Tohătan, iar scorul a ajuns la 12-4 după aproape 3 minute de joc. Orădenii s-a dus rapid la plus 10 iar Dan Fleșeriu a operat mai multe schimbări. Jared Jordan, venit de pe bancă, a oprit parțialul campioanei României, cu un coș de la semidistanță. Barry Stewart a marcat de două ori la rând de afară și scorul s-a strâns, 19-14. Ofensiva echipei lui Cristian Achim a fost mult mai echilibrată în timp ce oapseții au trăit pe mâna lui Barry Stewart. După 10 minute de joc diferența era de o singură posesie, 23-20 pentru CSM CSU Oradea. Stewart și-a continuat recitalul de la distanță și a egalat la reuluarea jocului. Au fost trei minute în care cele două echipe au mers cap la cap, ca Jordan Chatman să-i aducă pentru prima dată pe oaspeți în avantaj, 30-29. Barnette a venit însă rapid cu un răspuns asemănător. Tot Barnette a mai reușit un three-point-play, după care Baciu cu un dunk pe urmărire a dus scorul la 37-32 și Dan Fleșeriu a cerut time-out cu mai puțin de 5 minute rămase din repriză. Oaspeții au avut o periaodă mai bună de joc dar nu a ținut-o până la finalul reprizei iar CSM CSU Oradea s-a desprins din nou, 49-41 la pauza mare.

Secvența secundă a demarat cu câte 5 puncte marcate de fiecare parte. Oradea a revenit la un avantaj format din două cifre exact la jumătatea sfertului trei, după o triplă a lui Broussard, scor 61-51. Sibiu a răspuns cu patru la rând din acel moment. Din nou finalul de sfert le-a aparținut gazdelor, din nou cu Broussard și Markovic în prim plan iar înaintea sfertului decisiv diferența era de 9 puncte, pentru CSM CSU Oradea, scor 70-61. Ultima perioadă de joc a avut un start foarte fragmentat. Giordan Watson a fost primul care a modificat tabela, după două minute trecute din act. Philmore și Stewart au adus 5 puncte la rând și Sibiul relansa partida. Din nou oaspeții nu au menținut momentul bun și Oradea s-a dus din nou la peste 10 puncte. Totuși elevii lui Dan Fleșeriu nu au cedat și au revenit din nou la două posesii în urmă. Torok a aprins finalul după ce a dus scorul la 80-77, cu un minut rămas din meci. Oradea a irosit următorul atac iar Barry Stewart a obținut un fault pe aruncare de la distanță. Americanul și-a transformat aruncările și cu 33 de secunde rămase scorul era egal. Meciul mergea în prelungiri, după ce Broussard și Richard au irosit șansa de a aduce victoria pentru campioana României. După 40 de minute de joc efectiv, tabela din Arena Antonio Alexe indica scorul de 80-80.

Markovic a fost primul care a modificat tabela, marcând o singură liberă. Tot el a completat un and one și a dus scorul la 84-80. Ambele echipe erau în penalizare iar Torok a adus primul punct pentru sibieni în overtime, tot de la linia de pedeapsă. Același Markovi și Zekovic au mai alimentat o desprindere a gazdelor, 89-81, cu mai puțin de un minut și jumătate. A urmat un time-out și coș rapid înscris de Stewart. Tot Stewart a mai înscris o dată de la distanță, după o ratare a gazdelor și Sibiul supraviețuia. Dragan Zekovic a mai înscris o triplă și a decis meciul, 92-86 pentru CSM CSU Oradea.

Nikola Markovic a fost omul meciului cu 21 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Aaron Broussard a terminat cu 15 puncte, 7 pase decisive și 3 recuperări iar Dragan Zekovic a adăugat 16 puncte.

Barry Stewart a fost principalul artizan de la Sibiu cu 29 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. Isaiah Philmore a reușit 17 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă.