Final 1 2 3 4 T
Oradea 19 15 18 24 76
Dinamo 20 19 13 20 72
  • Cupa României Masculin
  • Final 4
  • Semifinale
  • 09.02.2020
  • 15:15
  • TV: Digi Sport 3
  • Arbitru: Podar Bogdan
  • Arbitri secundari: Stoica Ciprian, Faur Alin Mircea
  • Comisar: Oprea Marian
  • Sala "Horia Demian"
  • 600 spectatori

F4. CSM CSU Oradea este prima finalistă din Cupa României

Bogdan Isailă
09.02.2020

CSM CSU Oradea a obținut calificarea în finala Cupei României, după ce a trecut cu scorul de 76-72 de Dinamo Știința București. Partida din Sala Horia Demian a putut fi urmărită în direct la Digi Sport.

Prima semifinală a fost oficiată de o brigadă de aribtri formată din Ciprian Stroica, Alin Faur și Bogdan Podar.

Dragan Zekovic a deschis tabela după mai bine de un minute trecut din partidă. Același Zekovic marca după ce a fost găsit liber în spațiul de trei secunde. Tony Gugino semna primul coș pentru Dinamo de la mare distanță. Masters a marcat 5 puncte la rând și echipa din Capitală era în avantaj 8-4, la jumătatea sfertului inaugural. Nikola Markovic a alimentat un parțial prin care Oradea a trecut din nou în față. Pe final de sfert cele două echipe s-au destins în ceea ce privește aruncările de la distanță și scorul ajungea la 20-19 în favoarea lui Dinamo. Broussard a irosit ultimul atac pentru Oradea și acesta avea să fie scorul după primele 10 minute. Startul sfertului secund a fost unul secetos din punct de vedere ofensiv pentru cele două echipe și Oradea înregistra un parțial de 4-1. Dinamo a revenit în față la jumătatea actului, după o triplă a lui Jeremic, care ducea scorul la 29-27. Cristian Achim a solicitat timp de odihnă dar a mai venit un run de 6-0 pentru dinamoviști. Zekovic cu două libere a oprit perioada fără punct marcat pentru campioana României. Tot Zekovic a mai înscris o triplă dar Dinamo a găsit răspuns de fiecare dată și a intrat cu 5 puncte avantaj la cabine, scor 39-34.

Trupa lui Tudor Costescu a început bine și secvența secundă a meciului și și-a dublat avantajul de la pauză iar scorul ajungea la 44-34. Markovic cu un three-point-play și Zekovic au redus din nou din deficit. Dinamo a găsit răspuns pentru moment dar s-a văzut egalată la 48 cu 2 minute rămase din sfertul trei. Egalitate avea să se înregistreze și înaintea actului decisive, scor 52-52. Kris Richard a fost primul marcator din sfertul patru, o triplă din zero grade. Armin Cane a răspuns cu un coș fiind faultat dar nu a transformat și libera suplimentară. Broussard a completat startul bun de sfert al Oradiei și a dus scorul la 63-56, moment în care Costescu a solicitat timp de odihnă. Mladen Jeremic a marcat imediat un coș de la distanță dar Markovic a răspuns cu un coș după o acțiune în post-up. Broussard a finalizat un atac în ultima secundă după o recuperare ofensivă și scorul a ajunsla 69-61. Au venit două coșuri la rând pentru Dinamo și meciul era relansat cu un minut și jumătate de joc. Oradea a mai ratat un atac și Masters a finalizat rapid pe tranziție. Giordan Watson a izbutit un three-point-play la intrarea în ultimul minut de joc și scorul era 72-67. Masters a ajuns la linia de libere, de unde și-a transformat aruncările. Sean Barnette a comis un turnover iar același Masters marca două puncte pe contraatac și diferența era minimă cu 36 de secunde înaintea finalului. A venit time-out Oradea iar Watson a profitat de o apărare visătoare și a înscris un lay-up simplu. Jeremic a comis un turnover la fază imediat următoare. Zekovic a ajuns la linia de fault și și-a concretizat libere. Dinamo a mai avut o șansă, după ce Masters a fost faultat pe aruncare de la distanță dar a fost prea târziu. Scor final 76-72 pentru CSM CSU Oradea.

Dragan Zekovic a fost omul meciului cu 16 puncte și 4 recuperări. Aaron Broussard a totalizat 13 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive iar Nikola Markovic 12 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive.

Javon Masters a fost cel mai bun dinamovist cu 19 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive. Ousmane Barro a reușit 18 puncte și 4 recuperări.