Final 1 2 3 4 T
U BT Cluj 17 18 24 16 75
SCM "U" 15 22 8 23 68
  • Liga Natională de Baschet Masculin
  • Sezon regulat
  • Turneu 5
  • 15.01.2021
  • 19:30
  • TV: Digi Sport
  • Arbitru: Grigoraş Laurenţiu
  • Arbitri secundari: Drugău Sorin, Bukuresti Loránd
  • Comisar: Ioan Constantin
  • BT Arena
  • 10 spectatori

U-BT Cluj-Napoca rămâne neînvinsă în Liga Națională

David Istrate
15.01.2021

Vineri, 15 ianuarie, turneul LNBM de la Cluj-Napoca s-a încheiat cu duelul dintre U-BT și SCM U Craiova. După o primă repriză echilibrată, jucătorii lui Mihai Silvășan au controlat partea a doua a meciului și s-au impus la o diferență de șapte puncte: 75-68.

Formația de start a ardelenilor a fost alcătuită din David Vida, Patrick Richard, Mike Dixon Jr., Donatas Tarolis și Andrija Stipanovic. De partea cealaltă, oltenii au început cu Dragoș Diculescu, Monyea Pratt, Goran Filipovic, Mate Vucic și Payton Henson.

Primele puncte ale meciului au fost înscrise de Filipovic de la mare distanță, însă Vida și Dixon Jr. au răspuns imediat cu două coșuri și două libere. Diculescu și Henson au marcat și ei din afara semicercului, în timp ce la celălalt panou Stipanovic a dominat spațiul de trei secunde. Cu 100 de secunde rămase din actul inaugural, SCM U Craiova a preluat conducerea, însă Edwards și Santa au readus-o pe U-BT în avantaj: 17-15.

Pivotul alb-negrilor a mărit diferența în debutul sfertului secund, dar Cinac și Pratt au marcat la două faze consecutive, după un turnover al gazdelor, și egalitatea s-a restabilit pe tabelă. Au urmat câteva minute echilibrate în care ambele tabere au reușit să se facă remarcate din punct de vedere ofensiv. Dixon Jr. și Edwards au fost protagoniștii clujenilor, în timp ce Diculescu și Cinac au condus atacul craiovenilor. În cele din urmă, la pauză, scorul era 37 la 35 pentru Craiova.

U-BT a revenit de la vestiare cu un run de 7-0, grație coșurilor marcate de Dixon, Grasu și Edwards. Aco Todorov a cerut un timp de odihnă, însă ardelenii au continuat să domine atât în apărare, cât și în atac și au ajuns să conducă la 13 puncte: 50-37. Oltenii nu și-au găsit ritmul în ofensivă și, până la finalul penultimului act, elevii lui Mihai Silvășan și-au mărit avantajul la 14 puncte: 59-45. În ultimele zece minute, U-BT Cluj-Napoca s-a menținut la conducere și a obținut a opta victorie stagională (75-68).

Cei mai buni jucători ai învingătoarei au fost Patrick Richard (17 puncte), Mike Dixon (15 puncte), Justin Edwards (12 puncte) și Andrija Stipanovic (11 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat Payton Henson (17 puncte), Dragoș Diculescu (15 puncte), Goran Filipovic (13 puncte) și Dino Cinac (10 puncte).

În urma acestui rezultat, U-BT Cluj-Napoca ajunge la un bilanț de 8-0, în timp ce SCM U Craiova are șase victorii și patru înfrângeri.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro