Final 1 2 3 4 T
Balkan Botevgrad 15 9 18 16 58
Oradea 11 18 14 12 55
  • FIBA Europe Cup
  • 28.01.2021
  • 14:00

CSM Oradea pierde cu Balkan Botevgrad la capătul unui meci cu puține puncte marcate

Petre O. Pavel
28.01.2021

Într-o partidă din Grupa D a FIBA Europe Cup, găzduită de Besiktas Akatlar Arena din Istanbul, CSM Oradea a pierdut cu Balkan Botevgrad cu scorul de 58 la 55 la capătul unei partide cu puține puncte marcate. 

Formații de start:

CSM Oradea – Holt, Markovic, Baciu, Green și Broussard;

Balkan Botevgrad – Balaban, Dimitrov, Chambers, Jordan și Grozev.

Debutul partidei a fost unul sărac în ceea ce privește reușitele ofensive, astfel, după 5 minute de joc scorul era egal, 4 la 4. Următoarea jumătate a primului act a aparținut bulgarilor, care au reușit să se retragă pe bancă în avantaj după primele 10 minute de joc, scor 15 la 11, grație unor coșuri ușoare reușite de Jordan și Chambers.

La finalul primului sfert, Tajuan Agee era cel mai bun marcator de pe teren cu 5 puncte. Pentru Oradea, un singur jucător avea mai mult de 2 puncte, Nikola Markovic – 3.

Echipa antrenată de Cristian Achim s-a aproapiat la un singur punct după o triplă semnată de Nicolescu, dar tot Nicolescu a făcut un fault jos, fault care l-a trimis pe Grozev la libere din cauza celor 5 greșeli de echipă, 20-18. Faza imediat următoare, Broussard a egalat situația la 20, pentru ca la scurt timp să își ducă echipa în avantaj de la linia de libere, 22-20. Au urmat momente confuze de joc până când Watson a animat jocul cu un coș și fault din spatele liniei de trei puncte, 26-21. Ultimul minut al sfertului secund a consemnat o creștere în ritmul jocului, astfel, prima repriză s-a încheiat cu scorul de 29 la 24 în favoarea ultimei campioane a României.

La pauza mare ambele echipe stăteau slab la capitolul aruncărilor de la distanță. CSM Oradea avea un procentaj de 23,08% (3/13), în timp ce Balkan unul de 6,67% (1/15).

[ad]

Bulgarii au început mai bine sfertul trei și au trecut în avantaj grație unui coș de trei reușit de Dimitrov, 35-33. Tajuan Agee și-a etalat calitățile atletice și a înscris 4 puncte consecutive pentru echipa sa, dar Nikola Markovic a găsit coșul de la distanță și l-a obligat pe Arsic să ceară un nou time-out la scorul de 42-41 în favoarea echipei pe care o antrenează. CSM Oradea a înscris ultimul coș al sfertului, astfel, decisivul începea de la 43-42 în favoarea reprezentantei României.

La intrarea în ultimul sfert al confruntării, Tajuan Agee, cel mai bun marcator al lui Balkan cu 11 puncte, avea 4 greșeli personale.

La foarte scurt timp după începerea ultimului act, Cristian Achim a solicitat timp de odihnă după un coș reușit de Darko Balaban, 44-43. Cele două echipe au continuat să meargă cap la cap, iar după 35 de minute de joc efectiv scorul era egal, 48-48. Broussard și-a pus din nou echipa în avantaj, dar Balaban a profitat rapid de o eroare în defensiva bihorenilor și bulgarii erau din nou în avantaj, 51-50, același Broussard a înscris pe urmărire, 52-51 pentru Oradea, însă Avramov a înscris o triplă și a dus scorul la 54-52 pentru Balkan, fapt care l-a obligat pe Achim să ceară ultimul time-out cu 54 de secunde înainte de expirarea timpului regulamentar. În momentul aruncării lui Avramov, aruncare ce a dus la time-out-ul lui Achim, Darko Balaban a obținut un fault a antisportiv la Valeika, un fault de care tot Avramov a profitat și a dus scorul la 58-52 pentru echipa sa. Orădenii au forțat revenirea în ultimele secunde prin Markovic, dar aruncarea acestuia nu a intrat în coș și CSM Oradea a pierdut disputa cu Balkan cu scorul de 58-55

Remarcați 

Darko Balaban - 14 puncte, 7 recuperări; Bozhidar Avramov - 12 puncte; Tajuan Agee - 11 puncte; 

Giordan Watson - 12 puncte; Aaron Broussard - 11 puncte, 9 recuperări; 

*foto: fiba.basketball

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.