Final 1 2 3 4 T
Voluntari 22 16 22 20 80
BCM U 23 21 13 24 81
  • Liga Natională de Baschet Masculin
  • Sezon regulat
  • Turneu 7
  • 07.02.2021
  • 20:00
  • TV: Digi Sport 4
  • Arbitru: Stoica Ciprian
  • Arbitri secundari: Faur Alin Mircea, Bogdănescu Costin
  • Comisar: Oprea Marian
  • Sala Gabriela Szabo Voluntari

BCM U Pitești câștigă pe terenul lui CSO Voluntari

Petre O. Pavel
07.02.2021

Într-o partidă disputată în Sala Sporturilor Gabriela Szabo din Voluntari,  BCM U Pitești a dispus de echipa gazdă cu scorul de 81 la 80 la capătul unui meci decis în ultimele secunde de joc. 

Formații de start:

CSO Voluntari – Badiu, Moldoveanu, Hickey,Barro și Lee;

BCM U Pitești – Jeremic, Gheorghe, Jevtovic, Măciucă și Fitzpatrick.

Argeșenii au început mai bine partida și la jumătatea primului sfert conduceau cu scorul de 13 la 8. După o serie de atacuri eșuate de ambele părți, Devoe Joseph a înscris un and-one spectaculos și a dus scorul la 13-10. Au urmat momente bune de joc pentru ambele echipe. Djuric a finalizat prin slam-dunk pe contraatac și și-a pus echipa pentru prima dată în avantaj, dar Gajovic a înscris ultimele puncte ale primului sfert și și-a readus echipa la conducere, 23-22.

După 10 minute de joc Marcu Badiu era cel mai bun marcator al lui CSO Voluntari cu 6 puncte, de partea cealaltă Nikola Jevtovic avea deja 8 puncte.

Jeremic a înscris primele puncte ale sfertului decisiv cu o aruncare de la 8 metri, 26-22. Malcolm Lee, cu 5 puncte consecutive, a dat un impuls echipei din Voluntari care a reușit un run de 9-2, fapt ce l-a obligat pe Costescu să ceară time-out, 31 la 28. Măciucă a restabilit egalitatea, iar Tudor Gheorghe a dus din nou Piteștiul în avantaj cu o triplă, 34-32. Finalul sfertului a aparținut tot echipei oaspete, astfel, după 20 de minute de joc diferența crescuse la 6 puncte, 44-38.

[ad]

Ilfovenii au început mai bine repriză a doua și undeva pe la jumătatea sfertului trei au preluat conducerea pe tabelă după o reușită de la distanță semnată de Vlad Moldoveanu, 52 la 51. La scurt timp după coșul reușit de fostul international român, Tudor Costescu a fost sancționat cu fault tehnic pentru proteste, acesta a fost nemulțumit de faptul că oficialii întâlnirii nu au acordat fault la o aruncare de sub panou a lui Jevtovic Au urmat momente fragmentate și confuze de joc, momente de pe urma cărora au profitat cei la de la CSO Voluntari, 60-57 la finalul sfertului trei.

Gajovic a înscris două triple consecutive și a dus scorul la 66-62 în favoarea echipei sale, iar Ocokoljic a cerut time-out. Timpul de odihnă a avut efectul scontat și ilfovenii au ajuns din nou la conducere după reușite lui Joseph și Moldoveanu, 68-66. După aproximativ 3 minute de joc făra coș din acțiune marcat, Voinescu înscria de la distanță și ducea scorul la 71-68 pentru BCM U Pitești. Hickey a profitat de o eroare în ofensivă a lui Jeremic și a redus din diferență, 73-72, ca mai apoi cele două echipe să schimbe coșuri prin Lee și Jevtovic, 75-74, dar același Hickey a înscris un coș extrem de important cu 59 de secunde rămase de disputat din partidă, 77-75 Voluntari. Gajovic a transformat două libere la celălalt panou, 77-77, însă reușitele muntenegreanului au fost anulate de un coș de la distanță a lui Joseph, 80-77. Deși abia venit de la time-out, Gajovic nu a reușit să repună în 5 secunde și argeșenii au terminat fără aruncare atacul ce putea aduce egalarea pe tabelă. Hickey și Joseph au fost impreciși la linia de libere, spre deosebire de Gheorghe care a înscris pe pătrundere și a dus scorul la 81-80 pentru BCM U Pitești cu 5 secunde rămase de joc din partidă. Piteștenii s-au apărat perfect la ultima faza și au câștigat partida cu coșul înscris de internaționalul român. 

Astfel, ambele echipe încheie turul cu 9-4 la general. 

Remarcați

Goran Gajovic - 19 puncte, 5 recuperări; Mladen Jeremic - 12 puncte; Tudor Gheorghe - 10 puncte; Nikola Jevtovic - 10 puncte;

Vlad Moldoveanu - 19 puncte; Malcolm Lee - 13 puncte; Anthony Hickey - 11 puncte, 5 pase decisive; Ousmane Barro - 10 puncte, 8 recuperări.

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.