Final 1 2 3 4 T
Hapoel Holon 22 15 21 20 78
U BT Cluj 20 16 19 13 68
  • Champions League
  • 03.11.2021
  • 19:45

U-BT Cluj-Napoca, învinsă în Israel după un ultim sfert de coșmar

David Istrate
03.11.2021

Astăzi, 3 noiembrie, U-BT Cluj-Napoca a evoluat din nou în Basketball Champions League, de această dată împotriva lui Hapoel Holon. Primele trei sferturi au fost echilibrate însă, în actul decisiv, ardelenii nu au reușit să înscrie din acțiune, suferind astfel prima înfrângere a sezonului: 78-68.

Gazdele au început cu Steven Gray, Michale Kyser, Joe Ragland, Chris Johnson și Rafael Menco, în timp ce formația de start a oaspeților a fost alcătuită din: Brandon Brown, Patrick Richard, Karel Guzman, Stefan Bircevic și Andrija Stipanovic.

Americanii lui Holon au controlat prima jumătate a actului inaugural, reușind să înscrie mai ales din spațiul de trei secunde și de la linia de libere. De partea cealaltă, clujenii au avut nevoie de câteva minute pentru a-și intra în ritm. Brown și Stewart au marcat fiecare câte două triple și campioana României a intrat în avantaj. Jocul a devenit mult mai echilibrat și la finalul primului sfert scorul era 22 la 20 pentru israelieni.

În debutul secvenței secunde, ardelenii au jucat foarte bine în apărare, însă nu au mai arătat aceeași concentrare în atac. Misgav și Gray au reușit două coșuri consecutive de la distanță, iar Mihai Silvășan a cerut primul time-out al încleștării. După reluarea jocului, Stewart a finalizat un four-point play prin care a înjumătățit deficitul taberei sale. Revenirea lui U-BT a continuat cu șapte puncte marcate de Dustin Hogue, iar scorul a devenit 35 la 33 pentru alb-negri. În cele din urmă, la pauza mare a disputei, Holon conducea cu un punct: 37-36.

După revenirea de la vestiare, gazdele au evoluat excelent, marcând două coșuri de trei puncte, prin Ragland și Bourdillon. Dar elevii lui Maurizio Buscaglia nu au profitat de avantajul construit, iar adversarii au rămas în joc. Bourdillon a fost sancționat cu două faulturi tehnice și a fost eliminat, acesta fiind momentul revenirii lui U-BT. Românii au trecut la conducere și, după and-one-ul lui Richard, s-au distanțat la 51-46. Însă, finalul de sfert le-a aparținut baschetbaliștilor ce evoluează în auriu și violet care, înaintea ultimelor zece minute, conduceau cu 58 la 55.

Actul decisiv a început cu o triplă a lui Misgav, după un capac administrat de Gray lui Richard. La celălalt panou, Hogue a ratat șase aruncări libere și Holon s-a distanțat la zece puncte: 65-55. Clujenii nu au reușit să marcheze timp de peste cinci minute, până la liberele obținute de Richard. Diferența de pe tabelă a fost prea mare pentru a mai fi remontată, iar U-Banca Transilvania a încasat prima înfrângere stagională: 78-68.

Cei mai buni marcatori ai învingătoarei au fost Michale Kyser (15 puncte, 9 recuperări), Niv Misgav (14 puncte), Chris Johnson (13 puncte, 7 recuperări) și Steven Gray (11 puncte, 4 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat Elijah Stewart (18 puncte, 5 recuperări), Dustin Hogue (17 puncte), Patrick Richard (10 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive) și Andrija Stipanovic (10 puncte, 5 recuperări).

În urma acestui rezultat, ambele echipe au câte două victorii, însă U-BT are și o înfrângere. În schimb, Hapoel Holon nu a jucat meciul cu Darussafaka Istanbul, acesta fiind amânat.

În următoarea etapă a competiției europene, cele două formații se vor întâlni din nou, de această dată în BTarena din Cluj-Napoca. Confruntarea va avea loc peste două săptămâni, în 17 noiembrie, de la ora 18:30, în direct la Look Sport.

*foto: championsleague.basketball