Stiri Juniori U20 Feminin

Cifrele României la finalul CE U20 Feminin - Divizia B

Cifrele României la finalul CE U20 Feminin - Divizia B

România a terminat pe locul 10 în cadrul Campionatului European U20 Feminin - Divizia B, „acvilele” având 3 victorii și 4 înfrângeri la finalul întrecerii din Macedonia de Nord.

Tricolorele au fost la jumătatea ierarhiei în privința punctelor pe meci (64.4), la procentajele din acțiune (34.7%) și pe locul 10 la eficiența pe întâlnire (58.0 indicele unității în medie), iar la intercepții au terminat pe poziția a patra, cu o medie de 13.4 pe meci. În privința „game high-urilor”, România a stat cel mai bine la încercările bune de două puncte (25 în duelul cu Kosovo, pentru locul 10 în ierarhie) sau la intercepții (20 vs. Macedonia de Nord, 19 vs. Croația).

În schimb, tricolorele s-au găsit în cea de-a doua parte a clasamentului la procentajele de la distanță (25.1%), la libere (61.5%), la recuperări (40.6), la capace (1.6), la pase decisive (13.3) sau posesii pierdute (16.9). Dintre toate cele menționate, cele mai modeste cifre au fost în privința capacelor, unde România s-a clasat pe locul 15.

La nivelul echipei, cele mai multe puncte pe întâlnire le-a reușit Eva Petrof (13.4), la recuperări s-a remarcat Anisia Croitoru (7.1), iar în privința paselor decisive Paloma Cucu a adus 2.7 în medie. Petrof a încheiat pe locul 20 în privința procentajelor încercărilor bune de două puncte, 40.8%, Rebecca Lipovan s-a remarcat cu 40.9% din spatele arcului de cerc (locul 11), iar Anisia Croitoru a fost la egalitate cu mai multe sportive în privința capacelor pe meci, cu 0.7 în medie (locul 18).

România a stat excelent în privința intercepțiilor, cu trei reprezentante în Top 20, după cum urmează: Andreea Mazilu (3.6 în medie, locul 2), Paloma Cucu (3.3, locul 3) și Eva Petrof (2.1, locul 19). O singură jucătoare din tabăra tricoloră a reușit să termine de două ori cu double-double, Anisia Croitoru, performanță care a clasat-o pe locul 4 la acest detaliu.

La categoria „game highs”, Eva Petrof a terminat pe poziția a 5-a la puncte, cu cele 28 reușite în fața Islandei, iar Andreea Mazilu a avut cel mai bun procentaj de încercări bune din acțiune într-un meci, cu 87.5% în fața Croației, plus 100% la două puncte tot în acel joc. Petrof a avut 10 aruncări bune din acțiune cu Islanda (locul 6), Croitoru a bifat două meciuri cu câte 8 aruncări bune de două puncte (vs. Kosovo și Islanda, plasând-o în Top 10).

Jocul cu Islanda a adus mai multe recorduri personale pentru Eva Petrof, care a adunat 20 de aruncări din acțiune (locul 13), ea fiind în Top 10 și la aruncările de 3 puncte bifate într-un meci (vs. Croația). Anisia Croitoru a avut un joc cu 15 încercări de două puncte (vs. Islanda) și altul cu 14 (vs. Macedonia de Nord), ea fiind în Top 10 și la recuperările ofensive (6, vs. Macedonia de Nord) sau la recuperări în total (15, tot vs. Macedonia de Nord).

În fine, Paloma Cucu s-a regăsit în top la intercepții (7 vs. Macedonia de Nord și 5 vs. Slovacia), capitol la care și Andreea Mazilu a avut două apariții (6 vs. Croația, 5 vs. Macedonia de Nord). Croitoru a reușit 3 capace cu Macedonia de Nord (locul 5), fiind ultimul capitol la care o tricoloră a prins loc între primele 20 cel puțin.

România a câștigat meciurile cu Croația(79-54), Kosovo (85-64) și Islanda (79-60), pierzând în schimb cu Muntenegru (53-77), Macedonia de Nord (53-55), Slovacia (50-53) și Elveția (52-79).

Muntenegru, o fostă adversară a României în faza grupelor, a câștigat Divizia B în urma finalei cu Turcia, 98-56.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!