Stiri Juniori U20 Feminin

CSM Petrolul Ploiești câștigă fără emoții primul meci al seriei cu CSM Focșani

CSM Petrolul Ploiești câștigă fără emoții primul meci al seriei cu CSM Focșani

CSM Petrolul Ploiești a condus cap-coadă prima confruntare cu CSM Focșani, pentru locurile 15-16 în Liga Națională de Baschet Masculin. Prahovenii s-au impus cu 99-61 sâmbătă (11.05), pe teren propriu.

Ploiești: Reggie Johnson, Kenneth Funderburk, Vlad Corpodean, Lorenzo Diaconescu, Veljko Brkic

Focșani: Pavle Reljic, Sherwood Brown, Dragoș Axinte, Luca Cârstea, Justin Baker

Prahovenii au avut un start excelent de meci și după nici trei minute au condus cu 8-3, iar la jumătatea sfertului inaugural diferența a devenit în premieră formată din două cifre, în urma triplelor lui Funderburk (17-6). CSM Petrolul a continuat să arate excelent din spatele arcului de cerc, Popa și Funderburk fiind cei care au dus scorul la 25-7 și ulterior ecartul a trecut de 20 de puncte în minutele rămase până la finalul primului act: 37-14.

Lufile a fost autorul primelor 10 minute ale Ploieștiului în cel de-al doilea sfert (45-17), în timp ce Bogdan Popa a dus diferența la 31 de puncte. Țîbîrnă a scuturat plasa de la distanță pentru 56-24, iar ulterior Brown, Reljic și Necula au condus ofensiva Focșaniului. CSM Petrolul a controlat prima repriză, perioadă în care toți jucătorii echipei galben-albastre au putut să marcheze și la pauză tabela a indicat scorul de 64-30.

Axinte și Baker au contribuit pentru un parțial de 5-0 în dreptul oaspeților în mai puțin de un minut, iar apoi Focșani a avut de așteptat pentru încă o reușită din acțiune până la 70-40, când Petrișor a fost precis de la distanță. Reljic și Brown au marcat pentru alb-albaștrii în următoarele minute, iar între cei doi a fost precis și Brkic pentru CSM Petrolul, iar scorul la finalul sfertului trei a devenit 76-45.

Gazdele au început mai bine sfertul decisiv și s-au dus la 81-45, iar ulterior CSM Focșani a depășit borna celor 50 de puncte cu ajutorul lui Reljic (86-52). Johnson și Corpodean au ajuns la rândul lor în double digits, după Lufile, Brkic și Funderburk din lotul Ploieștiului și diferența a rămas în mod constant de peste 30 de puncte în următoarele minute. Galben-albaștrii s-au aflat la un pas de sută, dar în cele din urmă nu au atins acest prag și partida s-a terminat cu 99-61.

Meshack Lufile a contribuit cu 24 de puncte și 5 recuperări, Veljko Brkic a totalizat 20 de puncte și 10 recuperări, iar Kenneth Funderburk a reușit un nou triple-double în playout-ul campionatului (17 puncte, 11 pase decisive, 10 recuperări). Toți cei 8 jucători pe care s-au putut baza antrenorii Ploieștiului au marcat în acest duel.

Pavle Reljic a stat cu 17 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și 2 intercepții, Sherwood Brown și-a trecut în cont 12 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive și 3 mingi pierdute, iar Justin Baker a terminat cu 11 puncte, 2 mingi pierdute și 4/5 la linia de fault.

Următorul joc va avea loc tot la Ploiești, pe 13 mai. Acea confruntare va debuta la ora 20.00 și va fi transmisă pe FRB TV.

*foto: Facebook CSM Ploiești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!