Stiri Juniori U20 Feminin

Ovidiu Stochici, Stomart Iași: „Nu văd cum s-ar fi putut începe mai devreme”

Ovidiu Stochici, Stomart Iași: „Nu văd cum s-ar fi putut începe mai devreme”

De curând, competițiile destinate juniorilor din baschetul românesc au început după o perioadă foarte lungă de pauză. Cu echipe participante la mai multe categorii, Stomart Iași este unul dintre cluburile importante din țară când vine vorba de sportul cu mingea la coș destinat celor tineri sau foarte tineri.

Pentru a afla în ce condiții a început noul sezon din baschetul juvenil, am luat legătura cu președintele clubului ieșean, Ovidiu Stochici. El ne-a vorbit despre costurile care apar pentru participarea la turnee, despre cum e organizat clubul pe care îl conduce și a făcut referire la mai multe aspecte din întrecerile destinate juniorilor.

„Probleme organizatorice nu am avut, totul a fost foarte ok. Echipele care au participat au respectat toate condițiile. Din acest punct de vedere, cazare, masa, sală, meciuri, arbitraje totul a fost foarte bine.”

Ce părere aveți despre modul în care s-au desfășurat lucrurile până acum?

„Dacă această întrebare se referă strict la modul de începere a competițiilor, părerea mea este ca tot ce s-a întâmplat a fost firesc, nu văd cum s-ar fi putut începe mai devreme. Singura problemă din trecut, care a frânat puțin lucrurile, cred ca este faptul că s-au cerut două teste PCR, iar la juniori aproape nimeni nu putea susține aceste cheltuieli. De exemplu pentru noi, ca echipă organizatoare, ne-a costat acest turneu în jur de 6000 de lei, din care 3200 au fost testele PCR. Dacă aveam în deplasare cu siguranță costurile se ridicau la 10000 de lei.”

Credeți că puteți duce competiția până la final?

„Bineînțeles că putem duce competiția la bun sfârșit. Suntem un club care a acumulat experiență în Campionatele Naționale în ultimii ani, faptul că ne-am înscris și ne-am asumat acest lucru arată că suntem serioși și muncim în permanență pentru dezvoltarea fenomenului, indiferent de circumstanțe. În cadrul clubului Stomart cheltuielile nu sunt 100% din partea părinților, avem sponsori, parteneri pe care i-am atras alături de baschet și din acest punct de vedere suntem destul de liniștiți. 

Dacă observați ultimii 4-5 ani puteți vedea că am avut de-a lungul timpului echipe participante în CN, fiind un club 100% privat, și mereu am încheiat campionatele fără probleme. Acest lucru este foarte important pentru un club din zona noastră pentru că dacă vom compara bugetul nostru cu unul a unei echipe din București vom observa că avem cheltuieli chiar și de 3-4 ori mai mari.”

Cu ce probleme v-ați confruntat până acum de la debutul sezonului de juniori?

„Ca problemă pe care am întâlnit-o a fost transmisia live. A trebuit să ne ocupăm noi și nefiind obișnuiți cu streaming-ul am avut probleme. Ar fi ok să se găsească o modalitate să poată intra cineva în “bula” să facă acest lucru, dar fără sa rămână în “bulă” peste noapte.”

*Foto: Facebook Baschet Club Stomart Iași

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!