Stiri Juniori U20 Feminin

România a câștigat primul meci de la Campionatul European U20 feminin - Divizia B

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
09.07.2022

România a câștigat primul meci de la Campionatul European U20 feminin - Divizia B

Reprezentativa de U20 feminin a României a câștigat primul meci de la Campionatul European U20 – Divizia B, de la Skopje. Tricolorele au trecut de Croația cu scorul de 79-54, într-un duel disputat sâmbătă, 9 iulie.

România: Paloma Cucu, Eva Petrof, Andreea Mazilu, Ioana Bota, Anisia Croitoru

Croația: Patricija Peric, Lina Strilic, Marta Terze, Kristina Juric, Helena Galunic

Juric a deschis scorul, dar Cucu a răspuns imediat de la distanță. Aceeași Juric a dus scorul la 3-5  cu trei puncte consecutive, dar Bota a egalat cu un cârlig. Petrof a lovit și ea de afară și a readus România în avantaj (8-7). Mazilu a înscris patru puncte consecutive și a mărit ecartul la două posesii. Strilic a marcat prima triplă a croatelor, înaintea unui floater al lui Mazilu. Ea a ajuns apoi la opt puncte consecutive pentru a duce scorul la 16-12. Crăciunescu i-a oprit seria după un coș în post-up, înaintea triplei lui Strilic. După un timeout, Petrof a marcat din nou din spatele semicercului. După primul sfert, tabela indica 26-21.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Cătălina Ion a mărit avansul, înaintea coșului de trei al lui Beslic. Croitoru a reușit primele ei puncte și a dus scorul la 32-24 prin două coșuri consecutive. Crăciunescu și Lipovan s-au alăturat și ele petrecerii, iar România conducea cu 37-26, înaintea unui timeout al Croației. Adversarele au înscris rapid patru puncte prin Kurdija și Strilic și au reintrat în joc. Mazilu a încheiat momentul de secetă al disputei prin două libere transformate. Ea a înscris apoi de la distanță și a dus scorul la 42-31. Cucu a punctat pe recuperare ofensivă pentru a oferi României cel mai mare avantaj, de 13 puncte. Ion a stabilit scorul la pauza mare, 49-31, printr-un coș de la distanță.

A doua jumătate a confruntării a fost deschisă de liberele Evei Petrof. Peric a răspuns cu o triplă. Bota a dus avansul Acvilelor la 20 de lungimi (54-34). Româncele au continuat să domine partida și să mărească diferența de pe tabelă. La scorul de 59-36, Anisia Croitoru a fost eliminată după ce a făcut al cincilea fault. După tripla lui Terze, Petrof a marcat de la semi-distanță cu un step-back. Mazilu a continuat prestația excelentă și a reușit un layup pe pătrundere. România conducea cu 62-45 înaintea ultimului sfert.

Mazilu a inaugurat sfertul patru cu o pătrundere spectaculoasă. Crnjac a răspuns printr-un coș din căciulă, înaintea unui and-one reușit de Cătălina Ion. Cucu a marcat și ea după câteva minute fără realizări personale în ambele tabere, printr-o fentă spectaculoasă. Tot ea a dus scorul la 70-49 după o intercepție și un coș în tranziție. Ljubos a răspuns cu un coș de trei. În cele din urmă, elevele lui Mădălin Piperea s-au impus cu 79-54, scorul final fiind stabilit de un and-one al Herenei Galunic.

Andreea Mazilu a fost cea mai bună jucătoare a confruntării. Ea a terminat cu 18 puncte și 6 intercepții. Cătălina Ion a fost aproape de un double-double, terminând cu 14 puncte și 7 recuperări. Din tabăra adversă, doar Lina Strilic a fost în double-digits, cu 13 puncte.

Următorul meci pentru tricolore va avea loc duminică, 10 iulie, de la ora 19:45, împotriva reprezentativei Muntenegrului. Acesta va putea fi urmărit pe canalul de YouTube al celor de la FIBA.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!