Stiri Juniori U20 Feminin

România a încheiat cu un eșec categoric participarea la Campionatul European U20 Feminin - Divizia B

România a încheiat cu un eșec categoric participarea la Campionatul European U20 Feminin - Divizia B

Naționala de baschet feminin U20 a României a pierdut categoric ultimul meci la ediția din acest an a Campionatului European U20 Feminin - Divizia B, scor 52-79 împotriva Elveției. Prin înfrângerea suferită duminică seara (17.07), „acvilele” au încheiat întrecerea continentală pe locul 10.

România: Cătălina Crăciunescu, Andreea Mazilu, Eva Petrof, Anisia Croitoru, Cătălina Ion

Elveția: Emma Chardon, Stephanie Martinez, Viktoria Ranisavljevic, Lin Schwarz, Indira Vilolo Dos Santos

Patru încercări ratate din acțiune au avut tricolorele până să marcheze primul coș, avantajul fiind însă de partea Elveției (5-2), diferența fiind constantă între 1-3 puncte în minutele de debut. Martinez a înscris de la distanță și făcea 10-4, ulterior urmând o nouă reușită de trei puncte, acum prin Ranisavljevic și România cerea time-out la 13-4 în dreptul adversarelor. Selecționata din „țara cantoanelor” și-a continuat seria excelentă și a pus în primă fază +15 între, pentru ca în urma unui back door cut Krummenacher să finalizeze cu layup pentru 20-4. Elveția a avut un run de 17-0 pe parcursul a 5 minute, sfertul de debut terminându-se cu 27-6, perioadă în care naționala României stătea cu 3/16 din acțiune. În primele 10 minute, trei jucătoare din lotul tricolor au marcat câte 2 puncte și au combinat pentru 3/9 la nivelul aruncărilor.

Avantajul Elveției a continuat să crească și s-a ajuns la 33-8 după trei minute din sfertul al doilea, Mangra fiind cea care a dus România în double digits la nivelul punctelor marcate (35-10). Rebecca Lipovan a reușit prima triplă a tricolorelor în acest joc la 39-17, Eva Petrof continuând momentele mai bune ale româncelor cu încă o reușită de trei puncte și Elveția cerea time-out la 39-20. Repriza s-a terminat cu un avantaj clar de partea adversarelor, 43-23, într-o primă repriză în care „acvilele” au avut, în persoana lui Petrof, o jucătoare în vârful listei marcatoarelor.

Sfertul al treilea a fost deschis de and-one-ul lui Chardon (46-23), Elveția având deja peste 30 de recuperări în meci în acest punct, iar apoi ecartul a devenit de +25 cu un layup ușor pentru Ranisavljevic. România s-a apropiat încet de pragul celor 30 de puncte marcate, lucur izbutit prin reușita lui Petrof (52-31), după un time-out adversarele fiind cele care au putut înscrie, Chardon fiind găsită liberă sub panou. Diferența a scăzut la 18 puncte cel mult în acest parțial, Elveția intrând în ultimele 10 minute ale partidei cu 61-39.

Un singur coș s-a marcat în primele două minute din sfertul patru (63-39), perioadă în care tricolorele au pierdut trei posesii, Lipovan scuturând ulterior plasa de la distanță pentru a aduce. Tot ea a adus următoarele puncte ale „acvilelor”, cu încă o reușită din spatele arcului de cerc (65-45), Mangra continuând numărul încercărilor precise pentru România la trei puncte. Elveția s-a desprins din nou la +20, cu două minute înainte de final fiind 75-52, iar în cele din urmă jocul s-a încheiat cu 79-52 pentru naționala din „țara cantoanelor”, care termină astfel Europeanul pe poziția a 9-a, iar România pe 10.

Tricolorele au bifat 3 victorii și 4 înfrângeri la acest European din Macedonia de Nord.

Rebecca Lipovan a fost cea mai bună marcatoare din tabăra României, cu 20 de puncte (4/8 de la distanță), 5 recuperări și 2 pase decisive, iar în double figures a fost și Eva Petrof (17 puncte, 3 recuperări, 2 intercepții).

Emma Chardon a contribuit cu 21 de puncte, 4 assist-uri și 3 recuperări la succesul Elveției, ea fiind secondată de Viktoria Ranisavljevic (15 puncte, 9 recuperări, 7 pase decisive) și Stephanie Martinez (11 puncte, 9 recuperări, 5 pase decisive, 2 intercepții).

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii