Stiri Juniori U20 Feminin

România a pierdut duelul cu Macedonia de Nord de la Europeanul U20 Feminin - Divizia B

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
13.07.2022

România a pierdut duelul cu Macedonia de Nord de la Europeanul U20 Feminin - Divizia B

România a pierdut dramatic disputa cu Macedonia de Nord din ultima etapă a grupelor de la Campionatul European U20 Feminin - Divizia B. Tricolorele au fost învinse cu scorul de 55-53 și au șanse infime să mai ajungă în sferturile de finală.

România: Palomina Cucu, Andreea Mazilu, Eva Petrof, Ioana Bota, Anisia Croitoru

Macedonia de Nord: Marija Dimitrijevikj, Teona Pop Stojanova, Ilina Selcova, Elena Tasevska, Matea Nikolikj

Mazilu a deschis scorul, înainte ca Cucu să majoreze diferența. Dimitrijevikj a spart gheața pentru adversare. Petrof a majorat diferența. Croitoru a mărit ecartul cu două reușite de sub inel. Scorul era 10-4 după patru minute de joc. Dimitrijevikj a răspuns cu un floater. Stojanova a dus scorul la 10-8. Cătălina Ion a întrerupt run-ul gazdelor cu două triple consecutive. Nikolikj a răspuns de la semi-distanță. Petrof și Mazilu au dus scorul la 20-12 după primul sfert.

Ignatova a deschis sfertul doi cu un coș de trei puncte. Replica Acvilelor a venit de la Croitoru care a înscris pe pătrundere. Nikolikj a marcat și ea de afară și a redus diferența la doar patru lungimi. Mazilu a venit cu un răspuns similar și a dus scorul la 25-18. Sekulovska a marcat din interior, înaintea liberelor transformate de Croitoru. Saliu a redus deficitul la cinci lungimi, iar apoi Palomina Cucu a reușit să înscrie de la linia de pedeapsă. Scorul la pauza mare era 29-22 pentru România.

A doua jumătate a debutat cu tripla lui Atanasovska. Macedonia a trecut la conducere după cinci puncte consecutive ale lui Selvoca, rezultate și în urma eliminării lui Traian Racu. Nikolikj a dus scorul la 29-34 cu un coș de la distanță, forțându-l pe Piperea să ceară timeout. Selcova a continuat să crească ecartul de pe tabelă după ce a fost faultată pe un coș de la distanță. Ea a dus scorul la 29-38. Mazilu a oprit run-ul de 16-0 al adversarelor cu un floater. Petrof a redus diferența la patru puncte de afară. Cucu a lovit și ea de acolo și scorul era 37-40.

Atanasovska a mărit diferența la cinci puncte cu un layup. Mazilu a transformat trei libere și România venea la o posesie. Ion a egalat cu un semi-cârlig. Croitoru a readus România în avantaj, înaintea unui coș de trei al gazdelor. După un layup al lui Stojanova, tabela indica 44-47. Tricolorele au egalat după un and-one al lui Cucu. După un timeout, gazdele au revenit la conducere prin Dimitrijevikj. Mazilu a egalat în tranziție. Nikolikj a dus scorul la 49-50. Atanasovska a mărit diferența la trei puncte. Dimitrijevikj a înghețat partida de la libere, iar Macedonia s-a impus cu scorul de 55-53, în ciuda triplei spectaculoase din final de meci a lui Petrof.

Andreea Mazilu a fost din nou cea mai bună jucătoare a României și a terminat cu 14 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și 5 intercepții. Anisia Croitoru a bifat un double-double cu 10 puncte și 15 recuperări. 

Singura șansă a României pentru a trece în sferturile de finală este o victorie a Croației în disputa cu Muntenegru. Altfel, România va juca vineri, 15 iulie, de la ora 21:00 împotriva Slovaciei în turneul pentru locurile 9-18.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!