Stiri Juniori U20 Feminin

România a pierdut duelul cu Muntenegru de la Europeanul U20 Feminin - Divizia B

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
10.07.2022

România a pierdut duelul cu Muntenegru de la Europeanul U20 Feminin - Divizia B

România nu a reușit să câștige și al doilea meci de la Europeanul U20 Feminin - Divizia B. Tricolorele au fost învinse de Muntenegru cu scorul de 77-53 și au un bilanț de 1-1 la acest moment. 

România: Paloma Cucu, Andreea Mazilu, Eva Petrof, Ioana Bota, Anisia Croitoru

Muntenegru: Jovana Savkovic, Marija Lekovic, Anastasija Drobnjak, Ksenija Scepanovic, Maja Bigovic

Bigovic a deschis scorul pentru adversare. Petrof a înscris primele puncte ale României. Croitoru le-a dus pe Acvile în avantaj, înainte ca Bigovic să egaleze la 4. Bota a dus scorul la 6-4. Scepanovic a înscris apoi patru puncte consecutive de la semi-distanță. Petrof a egalat printr-un procedeu similar, înainte de un and-one al lui Cucu. Petrof a continuat prestația excelentă, iar prin triplele sale și stop-șutul Cătălinei Ion, scorul era 17-12, înaintea unui timeout cerut de Vladan Radovic. În cele din urmă, România conducea cu 17-14 după primul sfert.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Muntenegrencele au deschis sfertul doi prin Lekovic, înaintea reușitei lui Bota. Scepanovic a înscris din nou și le-a adus pe adversarele tricolorelor la doar o lungime (19-18). Ion a replicat imediat cu un coș la inel. Cucu a înscris din nou un coș-fault prin care ducea avansul echipei noastre la patru puncte. Raluca Lungu, abia intrată pe teren, și-a trecut și ea în cont primele puncte la Europeanul de la Skopje. Elevele lui Radovic s-au apropiat la doar un punct, dar Croitoru a oprit momentul bun și a dus scorul la 28-25, cu o reușită în căciulă. Muntenegru a revenit la conducere totuși după tripla Anastasiei Drobnjak. Run-ul adversarelor a ajuns la 11-0 și a fost oprit de un and-one al Ioanei Bota. Ea a stability și scorul la pauza mare: 31-36.

A doua jumătate a debutat cu un coș-fault al lui Scepanovic. Mazilu a răspuns cu o pătrundere spectaculoasă, înaintea unei noi reușite a lui Scepanovic. Baosic a dus avantajul la 12 puncte prin două reușite consecutive. Ionele a oprit parțialul adversarelor. Bigovic a replicat printr-un and-one. Drobnjak și Lekovic au dus scorul la 35-52 Muntenegrencele au continuat să domine partida, iar un coș-fault al lui Bigovic făcea ca tabela să indice 35-58. Croitoru și Lipovan au reușit să reducă din diferența de pe tabelă. Lekovic și Bigovic au răspuns imediat prin două reușite consecutive. Înaintea ultimului sfert, tabela indica 38-64. 

Muntenegru s-a distanțat rapid la 30 de puncte în debutul ultimului act. Crăciunescu a răspuns printr-un coș de la distanță. Ion a punctat și ea din interior, înaintea triplei lui Vujacic. Crăciunescu și Lipovan au punctat și ele de afară pe final de partidă. Ritmul jocului a scăzut cu trecerea timpului și apropierea sirenei de final. În cele din urmă, muntenegrencele s-au impus categoric în primul lor meci la Turneul Final, scor 77-53.

Eva Petrof a fost cea mai prolifică jucătoare din tabăra României. Ea a avut 8 puncte, 7 pase decisive și 4 intercepții. Cătălina Crăciunescu a bifat și ea 8 puncte, cu 2/3 de la distanță. De partea cealaltă, adversarele au avut trei jucătoare în double-digits: Ksenija Scepanovic (13 puncte), Maja Bigovic (13 puncte) și Marija Baosic (11 puncte).

Pentru Acvile urmează o zi de pauză, înaintea duelului cu Kosovo de marți seară, care va avea loc de la ora 22:00 și va putea fi urmărit pe canalul de YouTube al FIBA.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!