Stiri Juniori U20 Feminin

România cedează în confruntarea cu Slovacia de la Campionatul European U20 Feminin - Divizia B

România cedează în confruntarea cu Slovacia de la Campionatul European U20 Feminin - Divizia B

România a pierdut vineri seara (15.07) primul meci din Grupa F contând pentru locurile 9-18 la Campionatul European U20 Feminin - Divizia B, scor 50-53 împotriva Slovaciei. Tricolorele vor evolua peste nici 24 de ore distanță în penultimul lor meci de la acest European.

România: Paloma Cucu, Andreea Mazilu, Eva Petrof, Ioana Bota, Anisia Croitoru

Slovacia: Kamila Jarasova, Simona Neuschlova, Lucia Zilinska, Erika Holikova, Tereza Vandlikova

Adversarele au modificat primele situația de pe tabelă cu tripla lui Holikova, după două minute scurse venind și o reușită din partea tricolorelor. Slovacia a pus două posesii între la 7-2, Anisia Croitoru transformându-și ulterior liberele, Cucu pierzând posesia următoare, dar ulterior s-a revanșat și scădea diferența la un singur punct. Cele două selecționate aveau împreună 10 posesii pierdute după 6 minute din primul sfert, urmând apoi atacuri consecutive irosite din partea ambelor tabere până la coșul cu fault al Evei Petrof, apoi Cătălina Ion împărțindu-și libere și scorul devenea egal, 9-9. România a preluat conducerea în premieră în urma reușitei lui Cucu, sfertul inaugural terminându-se apoi cu 13-13.

Kristlova a readus Slovacia în față timp de câteva zeci de secunde, cu tripla Cătălinei Ion făcându-se 16-15 în dreptul „acvilelor”. Adversarele au întors situația cu un run de 7-2 și Mădălin Piperea cerea time-out la jumătatea celui de-al doilea sfert, în urma unei reușite pe care a semnat-o Jarasova din spatele arcului de cerc. Diferența avea să urce la cinci puncte, Holikova fiind precisă de la semi-distanță cu trei minute înaintea pauzei, 24-19, România întrerupând o serie de acțiuni consecutive fără punct marcat (26-21), iar la cabine s-a intrat cu 28-25 în favoarea Slovaciei, ultimele puncte ale reprizei venind prin liberele de care a beneficiat Cucu. „Acvilele” au avut 3/13 din acțiune în sfertul al doilea.

Asemenea precedentelor două sferturi, și de această dată Slovacia a marcat prima (32-25), româncele ratând câteva atacuri prin care puteau reduce handicapul la o singură posesie, în cele din urmă Cătălina Ion și Rebecca Lipovan fiind precise din acțiunea, cea din urmă egalând situația cu o reușită de trei puncte, 32-32. Tot Lipovan a prelungit run-ul tricolorelor cu un coș cu fault și a transformat libera suplimentară în urma antisportivului pe care l-a încasat Dovcikova, adversarele cerând apoi time-out la 40-32, după tripla lui Cucu. Slovacele au oprit seria fără punct marcat după aproape 8 minute și în decurs de câteva secunde au pus pe tabelă atâtea puncte câte au reușit în tot sfertul, România intrând cu 40-36 în parțialul decisiv.

Situația a devenit egală pe tabelă, Slovacia fiind cea care a intrat acum într-o serie excelentă (40-40), Cucu punctând din acțiune pentru românce, apoi și-a ratat ambele aruncări de la linia de fault și adversarele treceau în avantaj cu tripla lui Holikova, 43-42. Tricolorele au revenit la conducere cu reușita Cătălinei Crăciunescu, următoarele patru puncte ale întâlnirii venind din partea adversarelor (46-44), iar la câteva zeci de secunde în urma unui time-out Ioana Bota își împărțea liberele. Slovacia s-a desprins la +4 cu puțin peste un minut rămas din meci, Petrof scăzând diferența la un singur punct (51-50), pentru ca în cele din urmă adversarele să câștige cu 53-50, în urma unui atac greoi al tricolorelor în ultimele secunde.

Următorul meci al României va fi împotriva Islandei, sâmbătă (16.07) de la ora 19.45, în direct pe canalul de YouTube FIBA - The Basketball Channel.

Paloma Cucu (15 puncte, 5 recuperări, 5 intercepții) și Eva Petrof (11 puncte, 4 recuperări) au fost singurele în double figures din tabăra României.

Erika Holikova (12 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive) și Vanda Kristilova (11 puncte, 7 recuperări) au condus lista marcatoarelor pentru Slovacia, Tereza Vandlikova fiind la un coș distanță din acțiune de double-double (8 puncte, 14 recuperări).

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!