Stiri Juniori U20 Feminin

România este la o victorie distanță de calificarea în sferturile de finală la Europeanul U20 Feminin - Divizia B

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
12.07.2022

România este la o victorie distanță de calificarea în sferturile de finală la Europeanul U20 Feminin - Divizia B

România s-a regrupat după eșecul cu Muntenegru și a trecut categoric de Kosovo în al treilea meci din faza grupelor de la Europeanul U20 Feminin - Divizia B. Tricolorele s-au impus cu 85-64 și sunt la un pas de calificarea în sferturile de finală.

România: Paloma Cucu, Andreea Mazilu, Eva Petrof, Ioana Bota, Anisia Croitoru

Kosovo: Astera Tuhina, Arbe Hashani, Diellza Dekaj, Sara Vranici, Agnesa Rrahmani

Partida a fost deschisă de un and-one al lui Mazilu. Tot ea a dus scorul la 5-0 cu un coș în tranziție. Cucu a contribuit și ea la run-ul tricolorelor, înainte ca Dekaj să spargă gheața pentru adversare. Tushina a marcat și ea, iar Petrof a dus apoi scorul la 9-4. Rrahmani a marcat prima triplă a disputei. Ion și Ionele, abia intrate pe teren, au dus scorul la 14-8. Petrof a continuat seria prestațiilor bune la capitolul reușitelor de afară și a înscris printr-un astfel de procedeu în finalul sfertului. După 10 minute, România conducea cu 17-14.

Vranici a redus la doar un punct diferența, dar Croitoru a răspuns cu două reușite la coșul opus. Cucu a dus scorul la 23-18. Hashani a redus diferența la o singură posesie mai apoi. Ion a răspuns cu un coș în pick-and-roll, din pasa lui Petrof. Cucu a marcat de afară și a dus scorul la 28-21. Rrahmani a răspuns cu o triplă. Răspunsul lui Crăciunescu nu a întârziat să apară. Croitoru a dus scorul la 33-28 cu un layup dificil. Acesta a fost și scorul la pauza mare.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Tot Croitoru a deschis și a doua jumătate, de la linia de libere. Tuhina a răspuns la inel, înaintea unei noi reușite a Anisiei. Petrof a mărit diferența prin aruncări libere și cu un floater. Vranici a înscris cinci puncte consecutive și a dus scorul la 39-35. Mazilu a replicat imediat cu un coș de la distanță. Croitoru a continuat să își domine adversarele în căciulă și a dus scorul la 44-36. Ion a mărit diferența cu un coș de la distanță. Crăciunescu le-a forțat pe adversare să ceară un timeout, după tripla prin care a dus scorul la 54-38. Înaintea ultimului sfert, tabela indica 64-45.

Sfertul patru a debutat cu coșul lui Grainca. Croitoru a lovit prima pentru România, după o acțiune colectivă spectaculoasă. Tot ea a marcat apoi pentru a duce scorul la 68-47. Ion a marcat apoi patru puncte consecutive pentru a mări ecartul de pe tabelă. Rrahmani a reușit și ea două coșuri la rând din interior. În cele din urmă, România s-a impus cu scorul de 85-64.

Anisia Croitoru a fost cea mai bună jucătoare de pe teren, reușind să profite de statura adversarelor. Ea a terminat cu 19 puncte și 8 recuperări. Cătălina Ion a bifat un double-double cu 14 puncte și 10 recuperări. Cătălina Crăciunescu a adăugat 14 puncte. Eva Petrof și Andreea Mazilu au fost și ele în double-digits, cu câte 10 puncte. Din tabăra adversă s-a remarcat Agnesa Rrahmani cu 22 de puncte.

După trei meciuri în Grupa B a Europeanului U20 – Divizia B, România are un bilanț de 2-1. În ultima etapă din faza grupelor, tricolorele vor da piept cu Macedonia de Nord, gazda competiției. Cu o victorie, naționala noastră ar fi sigură de accesul în faza sferturilor de finală.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!