Stiri Juniori U20 Feminin

România s-a impus împotriva Islandei la Europeanul U20 Feminin - Divizia B

România s-a impus împotriva Islandei la Europeanul U20 Feminin - Divizia B

Naționala de baschet feminin U20 a României a câștigat duelul cu Islanda contând pentru Grupa F destinată locurilor 9-18. Tricolorele s-au impus sâmbătă seara (16.07) cu 79-60 și vor termina participarea la acest turneu final cu un ultim meci duminică, miza fiind clasarea pe locul 9.

România: Paloma Cucu, Andreea Mazilu, Eva Petrof, Andreea Ionele, Cătălina Ion

Islanda: Elisabeth Aegisdottir, Tinna Alexandersdottir, Vilborg Jonsdottir, Helena Rafnsdottir, Hulda Olafsdottir

Islandezele au început într-o manieră mai precisă pe atac și s-au desprins la 8-3, în primele minute ale întâlnirii avantajul fiind doar într-un singur moment de partea României. Aegisdottir a marcat de la distanță și mărea ecartul la opt puncte, Croitoru și Mazilu fiind cele care au replicat din tabăra „acvilelor” (14-7). Cucu a adus selecționata tricoloră la două posesii în spate, Croitoru irosind oportunitatea de a tăia în continuare din handicap, iar islandezele au punctat apoi pe contraatac pentru 19-12. Sfertul inaugural s-a terminat cu +4 de partea nordicelor, 19-15.

Adversarele au pus pentru puțin timp trei posesii între, Petrof și Croitoru ajutând la apropierea României (23-20), ulterior Rafnsdottir împărțindu-și liberele și Eva Petrof a fost din nou precisă de la distanță, handicapul devenind de un singur punct. Următoarele puncte pentru isladeze au venit tot de la linia de fault, Rafnsdottir prelungind apoi seria bună și se făcea 29-23. A venit rândul româncelor să prindă un run și Petrof a egalat cu un coș norocos (29-29), apoi Ionele a pus punctul prin care tricolorele reveneau în față pentru câteva secunde, până la reușita lui Alexandersdottir din colțul terenului. Româncele au răspuns cu opt puncte la rând, Crăciunescu și Ion fiind precise de la distanță (38-32), pentru ca apoi la cabine să se intre cu 40-34, Anisia Croitoru aducând ultimele puncte ale reprizei.

Trei puncte s-au marcat în primele trei minute de la reluare (42-35), Croitoru primind singură sub panou din partea lui Mazilu și avantajul României avea să urce la +9, iar Eva Petrof a pus pentru prima dată o diferență formată din două cifre între echipe cu reușita sa de la 46-35. Islandezere erau în continuare fără coș marcat din acțiune în acest sfert și Crăciunescu a avut trei aruncări de la linia de fault la dispoziție, transformându-le pe toate pentru 51-37, Aegisdottir fiind cea care a oprit după mai bine de șapte minute seria nefastă a islandezelor în privința punctelor din acțiune. Avantajul s-a menținut constant de cel puțin trei posesii pentru România, iar în sfertul decisiv s-a intrat cu 55-48.

Cu un parțial de 6-0 au deschis româncele sfertul patru, făcându-se 61-48 în urma layup-ului Evei Petrof, de partea cealaltă Rafnsdottir aducând primul punct al Islandei. Oponentele au venit la 10 puncte în urmă, Crăciunescu fiind apoi trimisă la linia de fault (64-53), iar pe un atac următor Aegisdottir reducea încă puțin din deficit. Mazilu și Petrof au răspuns cu câte o triplă, 70-55, în ultimele minute ale întâlnirii avantajul României fiind constant de peste 10 puncte, partida terminându-se cu 79-60.

Tricolorele vor încheia participarea la Europeanul U20 cu un meci duminică, 17 iulie, împotriva Elveției (ora 19.15), în direct pe YouTube FIBA - The Basketball Channel. Miza jocului este clasarea pe locul 9.

Eva Petrof s-a evidențiat cu 28 de puncte, 5 recuperări, 4 intercepții și 2 pase decisive pentru 23 de unități la eficiență și +22 la +/-. Anisia Croitoru cu un double-double (16 puncte, 11 recuperări) și Cătălina Ion (10 puncte, 8 recuperări) au fost următoarele marcatoare ale României.

Elisabeth Aegisdottir (17 puncte, 14 recuperări, 2 capace), Helena Rafnsdottir (16 puncte, 5 recuperări, 4 assist-uri) și Dilja Larusdottir (12 puncte) au fost principalele marcatoare pentru Islanda.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!