Stiri Juniori U20 Feminin

U20: România trece de Norvegia și va lupta pentru locul 5 la Campionatul European, Divizia B

U20: România trece de Norvegia și va lupta pentru locul 5 la Campionatul European, Divizia B

Astăzi, 5 august, România s-a duelat cu Norvegia într-un meci de clasament din cadrul Campionatului European U20, Divizia B. Tricolorele au condus în cea mai mare parte a jocului și au izbutit să se impună, urmând să joace mâine, 6 august, pentru locul 5.

Mădălin Piperea a început această partidă cu următoarele jucătoare: Kriszta Kozman, Ana Ivan, Paloma Cucu, Cătălina Ion și Anisia Croitoru. De partea cealaltă, Gunnar Nesboe le-a trimis în teren pe Synne Jacobsen, Fatima Mohammad, Maria Myklebust, Karyn Sanford și Aurora Sorbye.

Tinerele acvile au jucat mai bine și, după un început echilibrat, au preluat inițiativa, adjudecându-și actul inaugural cu 19 la 13. A urmat o secvență cu foarte puține puncte marcate, doar 18, care însă a fost câștigat tot de către România. Drept consecință, la pauză, baschetbalistele noastre conduceau cu 29 la 21.

Jucătoarele celor două formații s-au descătușat după întoarcerea de la vestiare, izbutind un sfert cu 45 de puncte. Tricolorele s-au menținut în avantaj, iar scorul a devenit 52 la 43, cu doar zece minute rămase din joc. În ultimul sfert, România a avut momente mai bune și mai puțin bune, însă a reușit să își conserve avantajul foarte bine și s-a impus cu 71-60.

Liderele formației învingătoare au fost Anisia Croitoru (22 de puncte, 5 recuperări), Ana Ivan (17 puncte, 5 recuperări, 5 intercepții) și Paloma Cucu (12 puncte, 7 pase decisive, 6 recuperări, 5 intercepții).

De partea cealaltă, s-au remarcat Maria Myklebust (15 puncte, 4 recuperări), Synne Jacobsen (12 puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive) și Fatima Mohammad (11 puncte, 5 recuperări).

În lupta pentru locul 5, România se va duela cu Islanda, care a trecut de Irlanda cu scorul de 79 la 67. Duelul va avea loc duminică, 6 august, la ora 15:30, și va putea fi urmărit pe canalul de YouTube al FIBA.

*foto: fiba.basketball

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!