Stiri Juniori U20 Feminin

Un portret dedicat Alessiei Raiciu

Un portret dedicat Alessiei Raiciu

În urmă cu zece zile, baschetul românesc a fost lovit de o veste tristă: decesul Alessiei Raiciu, una dintre jucătoarele excelente formate de Olimpia București de-a lungul anilor. Aceasta avea în palmares patru medalii de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz la campionatele naționale de juniori din țara noastră.

Pierderea Alessiei a lăsat un mare gol în rândul coechipierelor sale care, dincolo de campionatele câștigate și de performanțele obținute, au rămas cu o mulțime de amintiri minunate. Sportul este atât de frumos fiindcă aduce laolaltă persoane din diferite contexte și reușește să formeze niște legături strânse, care rezistă peste ani. Alessia Raiciu a ajuns la Olimpia București în urmă cu opt ani, în vara lui 2014, și și-a lăsat amprenta asupra fiecărei fete care a trecut pe la antrenamentele ținute de Măndica Ciubăncan.

De aceea, colegele ei au construit împreună un portret format din mesaje, amintiri și descrieri ale Alessiei care o arată pe aceasta ca o fire veselă, mereu pozitivă, foarte rar supărată și întotdeauna glumeață.

Giulia Monor: Alessia, ne știm de când eram adversare pe teren, de când ne luptam pentru aceeași minge. Uite că ușor, ușor am devenit colege și prietene. De când ai plecat îți simt lipsa, îmi este foarte dor de tine și de cum râdeam împreună. Eram o echipă completă. Acum cu plecarea ta s-a rupt o bucățică din fiecare dintre noi, dar tu vei rămâne mereu în inimile și în gândul nostru. Sper că îți este bine acolo unde ești și că vei avea grijă de noi! ❤️🕊

Bianca Georgescu: Ale, pentru mine, a fost, fără să exagerez, sora mea mai mica. Ne amuzam și vorbeam despre orice în permanență. Am râs, am plans și am fost alături una de cealaltă și la bine, și la greu. Ne făceam planuri de viitor și abia așteptam să ne vedem visurile devenind realitate. Încă refuz să cred că prietena mea iubită nu mai este printre noi dar sunt sigură că are grijă de noi de undeva unde îi este mai bine. Doare foarte tare să știu că nu am să o mai văd în sală, în autocar, în timpul liber dar amintirile noastre vor rămâne mereu imprimate în inima mea și-mi voi aduce aminte de ea mereu cu zâmbetul pe buze. Te iubesc mult, îngerașul meu!

Maia Grădișteanu: Eu mi-o aduc aminte pe Alessia ca una dintre cele mai bune prietene. O colegă de echipă, o persoană minunată, un suflet bun. Un moment trist atât pentru mine, cât și pentru persoanele din jurul meu. Pentru mine, Alessia, chiar dacă nu ne știm de mulți ani, a fost una din cele mai bune prietene ale mele. Am putut să îi spun orice, să râdem din orice și să facem glume din orice. Nu au existat momente în care să ne certăm și să nu ne împăcăm. A fost un suflet bun pe care nu îl voi uita niciodată. Am numai cuvinte de laudă pentru acest suflet care a lăsat în urma lui multe suflete triste. Dar, ca să ne înveselim puțin, Alessiei nu îi plăcea niciodată să fie supărată așa că ar trebui să ne amintim de ea cu zâmbetul pe buze, cu un chip superb și cu un suflet nemaipomenit. A fost o prietenă deosebită cum rar întâlnim. Ale, te iubesc chiar dacă tu nu vezi asta și te voi iubi mereu, chiar dacă fizic nu mai ești printre noi, pentru că în sufletul meu vei fi mereu!

Maria Stoian: Pentru mine, Alessia va fi mereu cea mai bună prietenă pe care aș putea să o am, dar și o coechipieră grozavă. Mi-a fost alături în toate momentele, ușoare sau grele, în teren sau în afara lui. Am râs și am plâns împreună, am trecut prin aproape orice și am rămas nedespărțite până la final. Avem o grămadă de aventuri împreună pe care nu le voi uita și îmi voi aduce aminte cu drag cum spunea „Haide mă, o viață ai”. Dorul meu față de ea este de nedescris și îmi va lipsi etern, dar știu că ea acum ar zâmbi și ar ține capul sus. Te iubesc, Alessia! ❤️

Maria Stănescu: De când nu mai ești, ne este greu. Toate simțim un gol. Ne-ai fost colegă, dar și prietenă. Am trecut prin atâtea împreună, bune sau rele, și cel mai important este că mereu erai cu zâmbetul pe buze. Pe teren erai o luptătoare, nu cedai indiferent de cât de greu era. Îmi e foarte dor de tine dar știu că ne veghezi și că ești cu noi. Te iubim, Alessia!

Mihaela Panait: Eu îmi voi aduce aminte mereu de Ale ca o fire optimistă și veselă. Era una din puținele fete care să nu fie supărată, ci mereu cu zâmbetul pe buze și mereu glumeață. Așa am cunoscut-o la minibaschet, de când am început să joc cu ea, și așa a fost mereu. Nici nu cred că pot să mi-o imaginez altfel. Aducea mereu o energie pozitivă în echipă, atât în teren, cât și în afara lui, fără să renunțe, indiferent de situație. Cu siguranță că de-acum încolo nu va mai fi la fel, fără ea, niciun turneu, niciun cantonament, niciun meci, niciun antrenament. Ne e dor de tine, Ale! ❤️Until we meet again♾

Fabiana Gostin: Alessia, scriu acest mesaj cu gândul la tine. Sper că ești bine acolo unde ești, printre îngeri. Toate sentimentele de bucurie, tristețe, entuziasm, emoție pe care le-am avut de-a lungul timpului ca echipă sunt acum doar niște amintiri care ne vor duce cu gândul la tine de fiecare dată când le vom mai trăi. Numărul 1 este numărul echipamentului tău, numărul cu care ai câștigat atâtea titluri dar, cel mai important, numărul care ne va duce mereu cu gândul la numele tău: Alessia Raiciu. Tu ai fost și vei fi mereu o campioană pentru toți cei care te-au cunoscut și mereu te vom purta cu noi în gând oriunde am merge: în cantonamente, în turnee, la meciuri, la antrenamente. Atunci când ai plecat, a plecat și o parte importantă din echipa noastră. Mereu cu gândul la tine! 💓🕊

Bianca Raicu: Alessia a fost printre primele fete cu care m-am împrietenit la echipă. A fost atât o colegă, cât și o prietenă minunată. În cantonamente dar și înainte de fiecare antrenament știa cum să ne binedispună cu energia ei și sunt bucuroasă că am avut ocazia să petrecem timp împreună și să creăm atâtea amintiri frumoase.

Alexandra Plavicheanu: Alessia a fost o persoană minunată, mereu cu zâmbetul pe buze, și o prietenă extraordinară. Am împărtășit atât momentele frumoase, cât și pe cele rele împreună și nu a fost moment în care ea să nu mă ajute ori de câte ori am avut nevoie. Cantonamentele alături de ea au fost cele mai frumoase și cele mai distractive. Antrenamentele și meciurile nu vor fi la fel fără ea. Sunt bucuroasă că am cunoscut o persoană atât de bună și de treabă ca Alessia. Until we meet again, beautiful soul! 🤍🕊

Antonia Ștefănescu: Alessia a fost, pe lângă colega mea de echipă, și una dintre cele mai bune prietene ale mele. Alessia a fost o prietenă, colegă și fiică nemaipomenită, plină de energie, și care știa să pună un zâmbet pe fața oricui. Mereu a știut ce își dorește și a muncit să ajungă acolo unde, poate, alții nici nu își imaginau vreodată. Pe lângă contribuția ei substanțială în echipa noastră, ea s-a remarcat și prin convocarea la lotul național al României. Acest lucru, pe lângă caracterul său jovial, le-a făcut pe multe persoane să o iubească și să o îndrăgească. Printre aceste persoane mă număr și eu, colegă de echipă timp de șase ani și prietenă apropiată. Cu siguranță, nu o voi uita niciodată și mereu mă voi bucura de momentele frumoase petrecute alături de ea. Dăruirea și strădania ei ar trebui să reprezinte o lecție pentru toți. De asemenea, ar trebui să învățăm să ne bucurăm de viață fiindcă aceasta este scurtă iar noi, ca oameni, avem multe de învățat.

Beatrice Bunescu: Alessia a fost una dintre primele mele prietene din baschet. A fost o persoană înțelegătoare cu mine și m-a ajutat ori de câte ori am avut nevoie. Am trecut alături de ea prin multe momente grele, dar și momente frumoase. Multe turnee în care ne-am distrat și ne-am făcut prieteni, prieteni care au îndrăgit-o întotdeauna datorită caracterului ei. Ale m-a învățat multe și am trecut prin multe împreună, în cei opt ani de prietenie. Pierderea ei m-a învățat multe și pe mine, dar și pe colegele mele de echipă. Trebuie să apreciem fiecare moment pe care viața ni-l oferă pentru că nimeni nu îți asigură ziua de mâine.

Teodora Haranguș: Ale, când am venit la echipă, nu mă așteptam să mă integrez așa bine, dar a fost minunat și asta datorită ție. Îți mulțumesc pentru tot sprijinul și discuțiile pe care le-am avut, pentru prietenia creată, pentru suportul și zâmbetele pe care mi le-ai oferit în momentele grele și triste. Voi purta în mine bucurie aventurilor împreună prin Poiană, când am mers de „nebune” căutând un club și am înghețat de frig. Sau când la meciurile 3 la 3 ne-ai salvat cu aruncările tale de 3! Mi-e greu să spun că „a fost” fiindcă doare că „nu va mai fi”. Dar, Ale, mereu vei fi parte din copilăria și adolescența mea! Așa cum sunt ultimele noastre mesaje, Alessia, te iubesc și aici, și dincolo!

*foto: Dan Potor; arhivă personală

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!