Stiri Juniori U20 Masculin

SCM Timișoara, reacție oficială după coșul lui Chris Cooper: „Este o greșeală gravă”

SCM Timișoara, reacție oficială după coșul lui Chris Cooper: „Este o greșeală gravă”

Coșul lui Chris Cooper de la finalul timpului regulamentar cu SCM Timișoara, în care pivotul lui CSU Sibiu a plecat de la linia de fault cu o fracțiune de secundă înainte ca mingea să atingă inelul, a creat revoltă în rândul bănățenilor.

Oficialii SCM Timișoara acuză brigada de arbitraj din meciul cu CSU Sibiu de „viciere de rezultat”, chiar dacă eroarea a fost una la limită. 

Prin semnătura directorului SCM Timișoara, Vasile Rușeț, bănățenii au transmis următorul comunicat de presă:  

„Sub masca „nimeni nu este perfect”, încercăm de multe ori să ne ascundem propriile greșeli. Atunci când aceste greșeli au un efect direct negativ asupra unor persoane, acestea tind să exacerbeze respectiva situație, neînțelegând că nimeni nu este perfect. Nici noi, ca indivizi sau ca organizație, nu susținem că suntem perfecți. Departe de noi gândul de a înfiera greșelile unora, care ne afectează în mod direct. Dar, atunci când acestea au repercursiuni majore asupra clubului SCM Timișoara, suntem obligați a intra și în analiza cauzalității lor. Am folosit această introducere pentru a prezenta o gravă greșeală de arbitraj, petrecută în sfertul al IV-lea al meciului de baschet CSU Sibiu – SCM Timișoara, în momentul în care mai erau 11,4 secunde de joc, la scorul de 84-82 în favoarea echipei noastre. După cum puteți vedea și în succesiunea de fotografii alăturată, jucătorul Christopher Cooper de la echipa gazdă, a trimis mingea spre coș de la linia de aruncări libere. În conformitate cu Regulamentul jocului de baschet, jucătorul care aruncă la coș, nu are voie să intre în spațiul de 3 secunde înainte ca mingea să atingă panoul sau inelul.

Cooper a pășit în spațiul de trei secunde și nu a fost sancționat de cei ce au condus jocul. În cazul în care s-ar fi luat decizia corectă, echipă noastră ar fi primit posesia mingii, la scorul de 84-82 în favoarea sa. Este o gravă greșeală de arbitraj, care considerăm că ne-a privat de obținerea victoriei în cadrul celor 40 de minute de joc. Adică viciere de rezultat, având în vedere momentul în care s-a produs această greșeală de arbitraj. Errare humanum est, sed perseverare diabolicum! Nu susținem neapărat că a fost o greșeală voită din partea celor trei arbitri ai partidei (din care doi sunt internaționali), dar vom urmări cu atenție înregistrările jocurilor precedente și partidele viitoare, și, dacă vom considera că echipa noastră a fost/va fi nedreptățită într-un mod sistematic, în momente cheie ale jocului, vom depune memoriu la Federația Română de Baschet. Felicitări ambelor echipe pentru spectacolul oferit la Sibiu, într-un meci peste media campionatului.  Director SCM Timișoara, Vasile Rușeț”

Nu este prima oară când oficialii SCM Timișoara se simt lezați de arbitraj. Președintele formației, Ilie Trițoiu, s-a declarat deranjat de prestația arbitrului Dragoș Nicolae, după meciul cu U-BT Cluj.

Rămâne de văzut, așadar, dacă și când clubul va depune memoriu FRB. 

*foto: Andreea Vlase

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!