Stiri Cupa României Feminin

3X3: România s-a clasat pe poziția a patra la Jocurile Europene

3X3: România s-a clasat pe poziția a patra la Jocurile Europene

Naționala feminină de 3x3 a României s-a clasat pe poziția a patra la Jocurile Europene, fiind învinsă în semifinală de Lituania (13-16) și în finala mică de Spania (15-21).

România vs. Lituania (13-16) – semifinala Jocurilor Europene

La mai puțin de patru ore după ce a obținut victoria în fața Israelului, naționala feminină de 3x3 a României s-a duelat cu Lituania în semifinalele Jocurilor Europene organizate în Polonia.

Tricolorele au încercat să arate aceeași agresivitate din confruntarea cu Israel, însă arbitrajul a fost diferit, iar Sonia Ursu și compania au acumulat șase faulturi în primele două minute ale partidei. Încă un fault încasat de Anamaria Vîrjoghe a făcut-o pe jucătoarea dâmbovițeană să îi arate unuia dintre cei doi arbitri că scorul la faulturi este 7-0.

Balticele au profitat de acest aspect și s-au distanțat pe tabelă, însă reprezentantele noastre nu au renunțat la luptă și au încercat să se apropie în mai multe rânduri. Ursu nu a mai avut aceeași precizie de la distanță ca în disputa cu Israel și nici celelalte jucătoare nu au aruncat mai bine din afara liniei de două puncte.

De la jumătatea meciului, lituaniencele au început și ele să acumuleze faulturi, iar elevele lui Cătălin Ștefănescu au prins curaj. Acțiunile la interior s-au finalizat cu succes însă, pe final, România a revenit la strategia de a arunca foarte mult de la distanță, iar aceasta nu a dat roade.

La capătul celor 10 minute, Lituania s-a impus cu 16-13 și s-a calificat în finala Jocurilor Europene, acolo unde se va duela cu Franța.

Tricolorele au avut 7/19 la aruncările din interior și 2/14 la aruncările de două puncte. În schimb, adversarele au avut 7/18 la aruncările de un puncte și 2/11 la aruncările din afara semicercului. Diferența a fost făcută, așadar, de aruncările libere. România a avut 2/3, iar Lituania a izbutit 5/6.

România vs. Spania (15-21) – finala mică a Jocurilor Europene

La ora 21:20, România a revenit pe teren și a luptat cu Spania pentru medaliile de bronz ale Jocurilor Europene. Ibericele au început mai bine și s-au distanțat la 2-0, însă Alina Podar a răspuns cu un and-one și scorul a devenit 4-2 pentru echipa noastră.

Totuși, la scurt timp, adversarele au demonstrat că sunt formația mai bună, izbutind să domine relațiile 1 la 1 și să pătrundă cu ușurință spre coș. De asemenea, spaniolele au fost foarte disciplinate, realizând niște scheme prin care au obținut aruncări ușoare din apropierea panoului.

În același timp, la fel ca în semifinală, tricolorele au continuat să dea maximul și, după trei duble marcate de Podar și Ursu, s-au apropiat la trei puncte: 18-15. Au urmat, însă, trei coșuri ale Spaniei, iar aceasta a cucerit medaliile de bronz, în timp ce România s-a clasat pe poziția a patra.

Baschetbalistele noastre au avut 5/12 din interiorul semicercului, 4/11 de la distanță și 2/2 de la linia de libere. În schimb, adversarele au reușit 15/25 la aruncările de un punct, 1/1 la aruncările de două puncte și 4/5 de la linia de libere.

În urma acestei partide, naționala feminină și-a încheiat participarea la Jocurile Europene din Polonia cu un bilanț de patru victorii și două înfrângeri. Elevele lui Cătălin Ștefănescu au trecut de Austria, Germania, Grecia și Israel și au pierdut cu Lituania și Spania.

*foto: Cristian Nistor/COSR

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Unele
    Faulturi clare nefluierate, altele fluierate la cea mai mica atingere. Cu tot cu tocana in tribune…🤮🤧

    cu 10 luni în urmă (24.06.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    va fi
    mai bn data viitoare

    cu 10 luni în urmă (26.06.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!