Stiri Cupa României Feminin

ACS KSE Târgu Secuiesc primește vizita celor de la CSU Rookies Oradea într-o restanță din etapa a 4-a

ACS KSE Târgu Secuiesc primește vizita celor de la CSU Rookies Oradea într-o restanță din etapa a 4-a

ACS KSE Târgu Secuiesc și CSU Rookies Oradea se întâlnesc astăzi, de la ora 16:00, într-un meci restant din etapa a 4-a a grupei Vest din Liga Națională. Cele două echipe sunt despărțite de două puncte, cu covăsnencele având 2 victorii și o înfrângere, în timp ce orădencele au pierdut toate cele 3 meciuri jucate în campionat.

ACS KSE Târgu Secuiesc a început grupa Vest cu două victorii, 80-43 la BC Sirius Târgu Mureș și 60-54 acasă cu CS Universitatea Cluj. Covăsnencele au pierdut în ultima etapă pe terenul vicecampioanei CSM Satu Mare, scor 70-39. Elevele lui Alpar Farkas sunt favorite în partida de astăzi cu bihorencele. Alb-albastrele sunt momentan pe 4 în grupa Vest, dar pot reveni pe locul secund dacă se impun, ajungând la 7 puncte (la egalitate cu „U” Cluj, dar cu avantajul rezultatului direct).

Cele două americance din lotul lui ACS KSE sunt principalele realizatoare ale echipei în cele trei meciuri din campionat. Kayla Mobley are 17,7 puncte pe meci și 12,7 recuperări, iar Jade Vega o secondează cu 10,3 puncte și 3,3 pase decisive.

CSU Rookies Oradea este pe ultima clasată în grupa Vest, cu 3 puncte după trei înfrângeri, una în deplasare (cu 48-89 la Cluj-Napoca) și două acasă cu ocupantele podiumului în campionatul trecut (22-73 cu CSM Satu Mare și 43-85 cu FCC Baschet Arad). După ce în sezonul precedent juca sub titulatura de CSU CSM Oradea, în acest sezon prim-divizionara din Bihor a făcut o schimbare prin parteneriatul cu Rookies, care dă tinerele din lot.

Și formația orădeană are două jucătoare în double-digits. Ruxandra Chiș este coșghetera echipei cu 13,3 puncte pe meci în 3 partide, iar Teodora Saric a înscris 10 puncte în singurul său meci din LNBF până acum. Allison Zalin este cea mai bună recuperatoare a echipei, cu o medie de 9,3.

Pe lângă partidele din campionat, cele două echipe au disputat în a doua parte a lunii trecute și dublele din primul tur al Cupei României. CSU Rookies Oradea a cedat ambele partide cu CSM Alexandria (cu 52-67 acasă și cu 52-74 în deplasare). ACS KSE Târgu Secuiesc a avansat în turul secund pentru diferența minimă, după ce pierdea cu 58-61 la Constanța și se impunea acasă cu 58-54. Covăsnencele vor întâlni Universitatea Cluj-Napoca în faza următoare.

Revenind la confruntarea de astăzi, va fi a 9-a oficială între cele două echipe, din 2017 până acum. Scorul este 5-3 pentru covăsnence. Primele două dueluri directe au fost în ediția 2017-2018 a Ligii 1 (eșalonul secund), iar atunci bihorencele câștigau cu 75-56 acasă și 68-53 în deplasare. În stagiunea 2018-2019 au fost 6 meciuri între cele două. ACS KSE se impunea în dubla din primul tur al cupei (76-59 în deplasare și 62-59 acasă). În campionat au jucat în grupa a doua valorică, iar în prima fază a sezonului regulat își împărțeau victoriile, câștigând gazdele (82-57 la Târgu Secuiesc și 57-46 la Oradea). În faza a doua covăsnencele s-au impus cu 60-44 acasă și 67-44 în deplasare. Ambele formații au schimbat antrenorul, dar ACS KSE a păstrat un nucleu important de fete, în timp ce Attila Veres are la dispoziție un lot schimbat aproape complet.

Meciul dintre ACS KSE Târgu Secuiesc și CSU Rookies Oradea se dispută astăzi, de la ora 16:00, la Sala Sporturilor Târgu Secuiesc. Este ultima partidă pentru cele două echipe înainte de pauza din LNBF, pentru naționale. Grupa Vest se va relua în 24 noiembrie, când este programată ultima rundă din tur. Atunci ACS KSE Târgu Secuiesc va primi vizita celor de la FCC Baschet Arad, iar CSU Rookies Oradea va juca acasă cu cealaltă formație care n-a câștigat încă în această grupă, Sirius.

*foto: hirmondo.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii