Stiri Cupa României Feminin

Agronomia București și Phoenix Știința Constanța încheie etapa a 5-a din grupa Est a LNBF

Agronomia București și Phoenix Știința Constanța încheie etapa a 5-a din grupa Est a LNBF

Agronomia București și Phoenix Știința Constanța încheie astăzi, de la ora 18:00, seria de meciuri din acest weekend în Liga Națională de Baschet Feminin. Partida contează pentru etapa a 5-a a grupei Est. Bucureștencele caută a 3-a victorie în campionat, a 2-a pe propriul teren. Constănțencele speră la primul succes în deplasare în acest sezon, al 2-lea în grupa Est. Phoenix Știința a câștigat toate cele patru confruntări anterioare cu adversarele de azi.

Agronomia București are 5 puncte în grupa Est, după 2 victorii (79-57 acasă cu Rapidul și 56-49 la Alexandria) și o înfrângere (47-73 Târgoviște). Anca Șipoș este coșghetera Agronomiei în cele trei partide, cu o medie de 18,7 punct pe meci, plus 9,7 recuperări). O urmează Alexandra Chițanu cu 16,3 ppg, iar Mihaela Chelariu este cea mai bună recuperatoare a echipei, cu 11,7 recuperări pe meci.

Phoenix Știința (4 puncte) a avut un început mai slab de campionat, cu acel 31-178 acasă cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, când a jucat doar cu localnice tinere, iar în al doilea meci pierdea la Alexandria, scor 69-58. În weekendul trecut a urmat prima victorie stagională pentru constănțence, 80-44 acasă cu Rapid București. Lauren Brozoski are o medie de 21,5 puncte în două jocuri pe care le-a disputat. O urmează Vladinka Erak cu 16,5 ppg și 12 recuperări, Andreea Beldian cu 12 ppg și 7,5 assist-uri și Nicoleta Mititelu (singura care a jucat în toate cele trei meciuri), cu 11,7 puncte pe meci.

Cele două echipe vin după prima manșă din turul 1 al Cupei României. Agronomia a câștigat acasă cu 60-45 în fața lui Sirius Târgu Mureș, una din codașele celeilalte grupe din campionat. Anca Șipoș a fost coșghetera meciului cu 28 de puncte, iar Mihaela Chelariu a încheiat în double-double, cu 13 puncte și 12 recuperări. Phoenix Știința a obținut victoria la diferența cea mai mică din toate cele cinci meciuri de miercuri, 61-58 acasă cu ACS KSE Târgu Secuiesc. Lauren Brozoski și Andreea Beldian au înscris 19 și 13 puncte. Constănțencele au miercuri, 23 octombrie, returul din cupă, în timp ce bucureștencele vor juca al doilea meci în 10 noiembrie.

Cele două formații se confruntă astăzi pentru a 5-a oară în meciuri oficiale. În precedentele patru dueluri directe, toate în anul 2018, s-a impus de fiecare dată echipa de la malul mării. Primele două au fost în Liga 1, în faza semifinală, iar Phoenix câștiga cu 75-61 acasă și 83-54 în deplasare. Au urmat duelurile din grupa a doua valorică a LNBF, când ambele erau la debut, în prima parte a sezonului regulat din campionatul trecut. 73-55 a fost scorul la Constanța și 68-75 la București.

Agronomia București și Phoenix Știința Constanța se întâlnesc astăzi, de la ora 18:00, la Sala Agronomia. Brigada de arbitri va fi compusă din Ștefan Atomulese, Alexandru Nicolau și Alin Bobeică, iar Alina Moanță va fi comisar. Pentru cele două formații următoarele meciuri din campionat vor fi în etapa a 6-a, din primul weekend al lunii noiembrie. Phoenix Știința va juca acasă cu CSM Târgoviște, iar Agronomia București, cu Olimpia CSU Brașov.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!