Stiri Cupa României Feminin

Alexandra Chițanu a început sezonul cu 31 de puncte contra Rapidului, nou record personal în LNBF

Alexandra Chițanu a început sezonul cu 31 de puncte contra Rapidului, nou record personal în LNBF

CS Agronomia a câștigat cu 79-57 duelul bucureștean cu Rapidul, din prima etapă a grupei Est din LNBF. Alexandra Chițanu și-a îmbunătățit recordul personal de puncte în prima ligă cu cele 31 reușite contra Rapidului. Anca Șipoș și Mihaela Chelariu au încheiat în double-double pentru învingătoare, iar de la învinse au fost în double-digits Florina Stănici (Diaconu) și Alexandra Lupusavei.

Alexandra Chițanu a fost cogșhetera primei zile din noua ediție a LNBF, în care s-au disputat două partide din grupa Est. Jucătoarea de 24 de ani de la Agronomia a înscris 31 de puncte în 29:51 minute, îmbunătățindu-și cu două puncte precedentul record personal în LNBF. Aceasta a încheiat cu 8/13 la șuturile din semicerc (62%) și 5/10 la aruncările de la mare distanță (50%). A mai avut 5 recuperări (2 ofensive/3 defensive), 2 pase decisive, 2 greșeli personale și 2 mingi pierdute, cu +26 indice al eficienței. Cu Chițanu în teren, alb-verzile au avut un plus de 38 de puncte pe tabelă.

Anca Șipoș s-a alăturat în această vară Agronomiei și a fost jucătoarea cu cele mai multe minute în meciul din prima rundă, 34:12. A reușit un double-double, cu 19 puncte și 11 recuperări (3/8). A înscris de 6 ori din semicerc din 11 încercări (55%), de 2 ori din 6 încercări de la distanță (33%) și a transformat o liberă din 4 (25%). A mai avut 4 pase decisive, 4 faulturi scoase, o minge pierdută și 4 intercepții, pentru +25 in dreptul eficienței.

Mihaela Chelariu a început și ea sezonul cu un double-double, 11 puncte și 13 recuperări (3/10) în 33:57 minute. Căpitanul Agronomiei a încheiat cu 5/9 la aruncările de două puncte (56%) și 1/1 la libere. A mai avut 2 pase decisive, 3 greșeli personale, 3 faulturi scoase, o minge pierdută și 2 capace, pentru +23 indice al eficienței.

Florina Stănici (Diaconu) a fost principala marcatoare a Rapidului, cu 19 puncte în 32:33 minute. Căpitanul alb-vișiniilor a terminat partida cu 5/13 la aruncările de la semidistanță (38%), 2/6 de afară (33%) și 3/4 de la linia de fault (75%). A mai avut 6 recuperări defensive, 3 pase decisive, 3 greșeli personale, 5 faulturi scoase, 4 mingi pierdute și 3 intercepții, cu +14 eficiență.

Alexandra Lupusavei a secondat-o la învinse, cu 11 puncte în 26:05 minute, după 3/5 din semicerc (60%), 1/2 de la distanță (50%) și 2/2 la libere. A mai avut 3 recuperări (1/2), 1 assist, o greșeală personală, 4 faulturi scoase, 4 mingi pierdute și 3 intercepții, pentru +11 indice al eficienței.

După două meciuri jucate din trei în prima rundă a grupei Est, Agronomia este pe doi și Rapidul pe trei. Pentru Rapid urmează un meci acasă cu cealaltă învinsă din etapa inaugurală, Olimpia CSU Brașov. Jocul este programat sâmbătă, de la ora 14:30. Agronomia dispută meciul din etapa a 2-a miercuri, 9 octombrie, la Târgoviște, de la ora 18:00.

*foto: Alina Cojocaru Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!