Stiri Cupa României Feminin

Ancuța Stoenescu și Tunde Kilin lasă campioana pentru CSM Târgoviște

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.07.2018

CSM Târgoviște le-a acontat pe Ancuța Stoenescu și Tunde Kilin pentru sezonul viitor. Cele două jucătoare au câștigat campionatul cu ACS Sepsi SIC în ultimii trei ani. Sub comanda lui Cătălin Tănase vor evolua, în continuare, veterana Larisa Toma, Alina Chivu și Daiana Tănase.

Ancuța Stoenescu revine la CSM Târgoviște după 3 ani. Aceasta a contribuit la ultimele două titluri câștigate de dâmbovițence, în 2014 și 2015. După ce s-a despărțit de CSM, experimentata internațională a jucat câteva luni la Arad, iar de la începutul lui 2016 a mers la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Cu formația din Covasna și-a trecut în cont alte trei titluri consecutive, iar în 2016 și 2018 alb-verzile au făcut eventul. În această primăvară a devenit pentru a 12-a oară campioană a României, deținând recordul. A mai evoluat în întrecerea internă la Timișoara și Alba Iulia.

În ultimul sezon, Stoenescu a jucat în 27 de meciuri din Liga Națională și a avut medii de 7.4 puncte, 2.3 recuperări și 1.6 pase decisive. A avut 16:46 minute/partidă, cu 7.1 eficiență medie. A jucat și în cele trei partide disputate de Sepsi în Cupa României, aproape 20 de minute/meci. A avut medii de 7 puncte, 4 recuperări, 1.3 pase decisive și 1.7 intercepții, pentru 8.3 eficiență medie. Fundașul de 38 de ani a evoluat în cele 8 partide din EuroCup, unde campioana României a ajuns până în primul tur de play-off. Stoenescu a contribuit cu 4.6 puncte/meci, 1.8 recuperări și 1.3 pase decisive în 19 minute/partidă.

Tunde Kilin va fi la prima experiență la CSM Târgoviște. Fundașul a jucat în ultimele patru sezoane la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Cu alb-verzile și-a trecut în palmares trei campionate și trei cupe ale României. Înainte să facă pasul spre covăsnence a evoluat un sezon și jumătate la BCM Danzio Timișoara. A mai trecut de-a lungul carierei pe la Universitatea Cluj-Napoca, CSM București Sportul Studențesc și CS Olimpia București.

Jucătoarea de 26 de ani a făcut în acest sezon pasul spre naționala de senioare. A evoluat în 26 de meciuri în ultima ediție de campionat, cu 13:31 minute/partidă. A mai strâns medii de 3.1 puncte, 0.9 recuperări și 2.1 pase decisive, pentru 2.8 eficiență medie. În cupă a jucat 15:04 minute/meci, cu medii de 4 puncte, 2 recuperări și 0.7 pase decisive. Fundașul a jucat în 7 partide din EuroCup, cu 12 minute medie. A avut 1.9 puncte și 1.3 pase decisive.

CSM Târgoviște a prelungit înțelegerea a alte trei jucătoare, conform sportimpact.ro. Larisa Toma, Alina Chivu și Daiana Tănase vor evolua în continuare sub comanda lui Cătălin Tănase. Clubul nu o va păstra pe Shanita Arnold.

Larisa Toma se află la fosta campioană din 2015 și a continuat alături de aceasta și în liga secundă. Pivotul de 44 de ani a avut medii de 26:29 minute în cele trei partide de la turneul de promovare, cu 7 puncte/meci, 10.7 recuperări și 2.7 pase decisive, pentru 16 eficiență medie. În sezonul 2016-2017 a contribuit la câștigarea Cupei României, iar în campionat a evoluat în 33 de meciuri, cu medii de 28:35 minute, 7.7 puncte, 7.3 recuperări, 1.6 pase decisive și 11.5 eficiență. A mai evoluat de-a lungul carierei la Rapid, Arad, Sfântu Gheorghe, Alba Iulia și 2 sezoane în Polonia.

Alina Chivu s-a alăturat târgoviștencelor înainte de startul Final 8-ului Cupei din 2017, după ce CSM-ul a achitat amenda de 10.000 de franci elvețieni și federația i-a ridicat interdicția la transferuri interne. Extrema a trecut la CSM Târgoviște după ce a jucat toată cariera la CSBT Alexandria, cu care a promovat în primul eșalon, la jumătatea deceniului trecut. Jucătoarea care va împlini 28 de ani în august și-a trecut în cont Cupa României în 2017, cu actuala sa formație. A avut medii de 30:11 minute, 10.3 puncte, 4 recuperări, 1.3 pase decisive și 8 eficiență în cele trei partide de la turneul de promovare din acest an.

Daiana Tănase va continua și ea alături de clubul târgoviștean. Aceasta face parte din lotul naționalei U20 care a început sâmbătă Campionatul European, Divizia B, de la Oradea. Fundașul va împlini 19 ani în august și și-a făcut deja debutul în LNBF, unde a bifat prezențe în sezoanele 2016-2016 și 2016-2017. La turneul de promovare al Ligii 1 din acest an a jucat 8:36 minute/meci în cele trei partide, cu 1.1 puncte. La turneul final U18 feminin, unde CSS CSM Târgoviște a câștigat titlul, a jucat aproape 30 de minute pe meci, cu medii de 8.6 puncte, 5 pase decisive și 3.6 recuperări în cele cinci partide.

Conform locului din clasament, CSM Târgoviște ar trebui să evolueze în grupa B în prima fază a LNBF în sezonul următor. Dar dacă mai mult de o echipă nu va participa în acea grupă, conform criteriului sportiv CSM-ul va intra în prima grupă valorică. Dar problemele din trecut ar putea fi un impediment, pentru că federația a introdus pentru sezonul viitor acele criterii financiare. În comunicatul de pe site-ul federației se spunea că echipele care au datorii către FRB vor fi repartizate direct în grupa C (la fete probabil B). Despre litigiile salariale cu jucători/antrenori/agenții sau decizii BAT, se preciza că „sancțiunile se vor stabili în urma consultărilor cu FIBA, urmărindu-se prevenirea sancțiunilor, limitarea sumelor datorate și determinarea cluburilor să-și achite datoriile”.

CSM Târgoviște are în continuare sancțiunile la transferuri internaționale din cauza datoriilor către George Dikeoulakos și Ivanka Matic. Clubul poate aduce doar jucătoare care au evoluat în campionatul intern și care nu s-au transferat în străinătate după aprilie 2014, de când a apărut decizia BAT.

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    ...
    Tot respectul pentru Anca. Cat despre Tunde, numai la o echipa de mana doza ca Targoviste poate ajunge lider. Cand ai concureta ca Anne nu ai nici o sansa.

    cu 5 ani în urmă (09.07.2018)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ....
      Corectez: mana doua am vrut sa scriu

      cu 5 ani în urmă (09.07.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!