Stiri Cupa României Feminin

Arbitrajul video a fost folosit în premieră în baschetul românesc

Arbitrajul video a fost folosit în premieră în baschetul românesc

Partida din CRBF dintre Universitatea Cluj-Napoca și FCC Baschet Arad a consemnat o premieră în baschetul românesc și anume folosirea arbitrajului video. 

Oficialii întâlnirii Alexandra Stan, Matei Banica și Răzvan Opriș au întors decizia după ce au consultat imaginile oferite de sistemul Keemotion.

Inițial aceștia au dictat greșeală anti-sportivă la faultul comis de Andreea Fleșer asupra lui Brankica Hadzovic, însă după ce au consultat imaginile video au revenit asupra deciziei inițiale, considerând că intrarea lui Fleșer a fost un fault de joc. 

În fine, posesia a fost păstrată de formația din Arad, care a repus mingea în joc din lateralul terenului. 

Federația Română de Baschet a publicat regulamentul privind procedura și tehnica de folosire a "Instant Replay System" (IRS)

Sistemul prin care arbitrii pot revedea situațiile de joc și pot schimba decizia inițială va fi folosit și la turneele de Cupa României la baschet masculin, întreceri ce demarează pe data de 6 noiembrie. 

*foto: captură ecran FrbTV

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!