Stiri Cupa României Feminin

Brigadă de arbitri 100% feminină, din care a făcut parte Andrada Csender, a oficiat în prima ligă din Danemarca

Brigadă de arbitri 100% feminină, din care a făcut parte Andrada Csender, a oficiat în prima ligă din Danemarca

Etapa a 10-a din Basketligaen, prima divizie masculină din Danemarca, a consemnat un moment istoric, după ce partida dintre BMS Harlev și Svendborg Rabbits a fost condusă de o brigadă 100% feminină. Andrada Csender, arbitru orginar din Mediaș, a oficiat la partida de sâmbătă seara, 18 decembrie.

Andrada Csender a făcut „echipă” cu Marina Fedorova și Pembe Bahadir.

Jocul condus de această brigadă 100% feminină a curs clar în favaorea oaspeților de Svandberg Rabbits, care s-au impus la final cu scorul de 100-79.

Andrada Csender s-a stabilit în Danemarca în anul 2019, când a primit distincția de arbitrul anului în baschetul danez. Ea a fost prezentă ca arbitru la turneele finale ale Campionatului European de baschet feminin din 2015 și 2017, la patru turnee Final Four ale Euroligii feminine sau Supercupa Europei din acest an la baschet feminin. Ea are numeroase alte meciuri internaționale masculine și feminine, de seniori și de juniori. Potrivit statisticii totalbaschet.ro, Andrada Csender a arbitrat   de-a lungul carierei în 241 de meciuri în baschetul feminin și masculin din România.

În acest sezon un episod asemănător a avut loc în EuroCup, când Anne Panther și Vasiliki Tsaroucha au fluierat la același meci. A fost pentru prima dată în istorie într-o întrecere de top la nivel masculin când pentru un joc au fost delegate două arbitre ca să oficieze partida.

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!