Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea câștigă fără probleme meciul doi cu Voluntari și este la un pas de finala LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
27.04.2024

CSM Oradea câștigă fără probleme meciul doi cu Voluntari și este la un pas de finala LNBM

CSM Oradea este la un pas de a doua finală consecutivă în LNBM. Leii Roșii au trecut fără emoții de CSO Voluntari în al doilea meci al seriei din penultimul act, scor 96-76, și au 2-0 la general înainte ca seria să se mute pe terenul adversarilor.

CSM Oradea: Kris Richard, Bobe Nicolescu, Nijal Pearson, Donatas Tarolis, Lennard Freeman

CSO Voluntari: Lucas Tohătan, Trevon Allen, David Vida, Rashard Odomes, Keyshawn Feazell

Tarolis a înscris primele cinci puncte pentru gazde, dar adversarii au oferit o replică solidă prin tripla lui Tohătan și and-one-ul lui Odomes. Partida a păstrat același tipar în momentele următoare, cu Tohătan punctând de afară și Tarolis semnând un coș cu fault. Odomes și Allen au dus-o pe Voluntari la două posesii, dar Freeman a redus rapid diferența, 13-15. Tohătan a răspuns pe pătrundere, dar Richard și Nicolescu au egalat, înaintea triplei lui Shumate. Freeman cu un alley-oop și Baciu din interior au reușit să o readucă pe Oradea la conducere. Gotcher a mărit diferența cu un coș de afară. Mitchell și Odomes au punctat pentru ca scorul să devină 26-24 la capătul primului sfert.

Parțialul secund a debutat cu un coș de afară al lui Gaddy. Tot el a reușit și un coș cu fault, prin care majora avansul la opt. Run-ul său personal a ajuns la 8-0 și Ainars Bagatskis era nevoit să ceară un timeout după ce echipa sa se vedea condusă la o diferență de două cifre. Situația nu s-a oprit nici după timpul de odihnă, când Gaddy a semnat o nouă triplă, înainte ca parțialul său să fie întrerupt de trei libere ale lui Justice și un and-one al lui Mitchell. Arledge a prins și el mână bună apoi și a reușit să marcheze șapte puncte la rând.  Leii Roșii au continuat să se distanțeze, avansul lor ajungând chiar și la 20 de puncte. La pauza mare, scorul era 57-40, după tripla lui Tohătan.

Ilfovenii au încercat să reintre în meci și au reușit patru puncte la rând, prin Olah și Allen. Nu a durat mult până când perechea de titulari din căciula Oradiei a replicat cu trei posesii consecutive a câte două puncte. Seria de run-uri a continuat, de data aceasta cu oaspeții având inițiativa, iar Voluntari venea la 11 lungimi după o triplă a lui Justice. Tarolis și Baciu au reușit să liniștească apele în rândul vicecampioanei. Astfel, înainte de actul decisiv, elevii lui Cristian Achim conduceau cu 74-61.

Sfertul al patrulea a debutat cu un coș de la semi-distanță. Gotcher, Gaddy și Arledge au reușit să refacă diferența de 17 puncte de la pauza mare. Allen și Odomes au reparat rapid situația cu două triple consecutive plus o liberă a celui din urmă, prin care Voluntari venea la 10 puncte la jumătatea sfertului. Tarolis și Freeman au calmat publicul orădean, cu șase puncte consecutive marcate în posesii succesive. Allen și Tohătan au lovit pe rând la inel. Gazdele nu au trăit periculos pe final și s-au impus cu 96-76.

Donatas Tarolis a fost liderul învingătorilor, cu 22 de puncte și 5 recuperări, primind ajutor de la Jonathan Arledge și Abdul Gaddy, care au adus câte 14 puncte de pe bancă. Lucas Tohătan a făcut un meci de zile mari și a încheiat cu 22 de puncte.

Seria se mută la Voluntari, iar meciul al treilea este programat miercuri, 1 mai, de la ora 19:00.

*foto: Facebook/CSM Oradea

10 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea StayMe7o77 :

    Bun meci
    O aparare excelenta 2 meciuri la rand, asta e cel mai important lucru.
    Pearson putin off in seara asta, Gaddy a intrat bine in meci.
    Arbitrii au luat-o razna in sfertul 2 si o mare parte din sfertul 3, dar parca s-au mai calibrat dupa. De fapt, au vazut ca nu au pe cine ajuta si nu au vrut sa se faca mai rau de ras, ca altfel ar fi tras cu Voluntari pana in ultima secunda.

    *Descrierea de pe facebook a articolului mi se pare usor ciudata. "Bihorenii [...] nu au trăit periculos până la final.” Nu suna prea bine sa folosesti expresia asta cu negatie. Se poate intelege că bihorenii nu au trăit periculos tot meciul, până în final când au început să trăiască periculos. Cred, mie asa-mi suna, maybe it‘s just me.

    cu 1 săptămână în urmă (27.04.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Bilețelele la ei!
    Laitmotivul seriei, adaptat momentului acesta mistico-religios pe care-l trăim în zilele astea, este descris printr-un singur cuvînt:"resurection!" Rezervele s-au "trezit", ba chiar au "înviat din morți" spre bucuria publicului și spre satisfacția lui Papa CoAch, care a mai făcut încă o dată un pariu cîștigător. Anul ăsta cîștigăm campionatul, nu fiindcă avem un lider cum erau Zeno, Barnette sau King Richard acum 5 ani, ci pentru că avem rotație stabilă de 10. H'Akeem the Dream are tactica pentru finală: face 10 bilețele cu numele jucătorilor din rotație și scrie pe fiecare bilețel o cifră, egală cu minim 10, reprezentînd punctele pe care tre'să le dea fiecare și cu minim suta, n-avem adversar...

    cu 1 săptămână în urmă (27.04.2024) Raspunde
  • Barnette :

    Echipa
    Și totusi jocul de echipa mie îmi pare ca suferă (ca de altfel cam tot sezonul). Astăzi prima repriza a mers ok (nu ma refer la procentaje și la faptul ca ne a întrat cam tot). Dar circulația mingii nu îmi place; în meciul 1 a fost și mai rău ca astăzi. Foarte multe acțiuni individuale care îmi dau impresia ca nu găsim soluții (nu ca ar fi egoiști jucătorii).
    Tot ce sper e o finala cât mai lunga.

    cu 1 săptămână în urmă (27.04.2024) Raspunde
  • didi.alex. :

    #metropola
    Vreau să evidențiez câteva chestiuni :
    1. Felicitări galeriei din Voluntari ! Și-a facut simțită prezența pe parcursul ambelor meciuri.
    2. Felicitări Sibiului ca i-a arătat lui Mister Achim ce și cum să facă să poate câștiga.
    3. Felicitări echipei din metropola Voluntari pentru deplasare și combativitate. Eu zic să rămâneți la nivelul campionatului de volei feminin ca acolo a vă duelați cu același categorii de metropole ca voi.
    4. E greu fără Grigoras care să marcheze coșuri pentru voi să puteți câștiga… așa ca meciul 3 să vină Ciulin ca va e încă dator din EnBL și Grigoras să băgați semifinala în meciul 5… Doar ca nu cred ca va merge cu Oradea …
    PS : un lucru e cert. Finala
    Anul acesta se va decide in 4 meciuri și Clujul câștigă in fata Oradiei!

    cu 1 săptămână în urmă (27.04.2024)
    • CSM CSU Oradea Sean Barnette:

      Finala
      Mi-a placut miciul, si in special atmosfera. E bine sa mai jucam cate un meci in Antonio Alexe. La cum s-a jucat in primele 2 jocuri, nu ar fi o surpriza o calificare in 3 partide.
      Legat de finala din acest an, indraznesc sa cred ca vom lua minim un meci in fata Clujului, deci vor fi macar 5 meciuri. Dar sa ajungem acolo intai.

      cu 1 săptămână în urmă (27.04.2024)
    • Ciucâ:

      Didi
      Voi aveți galerie dar nu aveți pe cine sâ aplaudați,este şi asta ceva."metropola"este sportiv peste multe oraşe mari, ce vinâ au ei?

      cu 1 săptămână în urmă (28.04.2024)
    • didi.alex.:

      @Ciuca
      Am o problemă ca noi vom retrograda și o echipă care joacă doar și numai pentru Pandele se lăfăie în bani și bugete și au media de spectatori pe care o avem la
      Ploiești la meciurile echipelor de juniori!
      PS Și cum interesul poartă … fesul …. Nu-l văd pe I G să vrea să pună umărul aici unde este tradiție în baschet… prefera 🌹🌹 🌹din Voluntari!

      cu 1 săptămână în urmă (28.04.2024)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Oradea a fost echipa
    A jucat colectiv, ca dovada oamenii mari, de pe pozitiile 4 si 5 au primit multe pase bune si automat au pus mingea in coș. Kris cu vărul au fost distribuitorii in orincipal.
    Voluntari a jucat ca deobicei, mai mult u SG.uarzii mai simplu, unu la unu ds nu si-a pus in valoare pivotii. Tactica asta a mers cu Sb, insa pt o echipa ce aspira la finala pare sa nu fie indeajuns.
    Totusi cred ca are in continuare sanse

    cu 1 săptămână în urmă (28.04.2024) Raspunde
  • CSM Constanța RlCARDO :

    @didi
    Ciudat, dar la televizor nu s-a auzit deloc “galeria” din Voluntari. Erau oare în silenzio stampa?

    cu 1 săptămână în urmă (28.04.2024)
    • didi.alex.:

      @Ricardo
      🤨 cred ca au vrut sa nu se piardă cu ….Firea!

      cu 1 săptămână în urmă (28.04.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!