Stiri Cupa României Feminin

CSM Constanța s-a calificat în finala Ligii Naționale de Baschet Feminin

CSM Constanța s-a calificat în finala Ligii Naționale de Baschet Feminin

Astăzi, 9 aprilie, în Sala Sporturilor din Constanța s-a jucat meciul al treilea al seriei semifinale dintre CSM Constanța și FCC Baschet Arad. La scorul de 1-1, gruparea care câștiga acest duel obținea calificarea în finala Ligii Naționale de Baschet Feminin.

Tatiana Gallova le-a trimis în teren pe Miljana Dzombeta, Bianca Fota, Keyona Hayes, Alina Podar și Rebecca Tobin, în timp ce Bogdan Bulj a început cu Veatriki Akathiotou, Sheniqua Greene, Martyna Pyka, Trinity Baptiste și Brankica Hadzovic.

Primele două sferturi s-au încheiat cu același scor: 15-14 pentru arădence. Așadar, echilibrul a descris cel mai bine primele douăzeci de minute ale meciului decisiv. Nici după revenirea de la vestiare nu a reușit niciuna dintre cele două tabere să se desprindă pe tabelă.

Duelul s-a dat, în mare parte, între Keyona Hayes și Rebecca Tobin și Trinity Baptiste și Sheniqua Greene. CSM Constanța și-a adjudecat actul al treilea la două puncte astfel că, înaintea ultimei secvențe, scorul era egal: 53-53.

În ultima parte a jocului, încurajate de cei 800 de fani prezenți în sală, constănțencele au evoluat mai bine și s-au distanțat la patru puncte în mai multe rânduri. Bulj și-a utilizat rapid două time-out-uri, iar oaspetele au revenit la conducere, însă finalul a aparținut gazdelor.

Hayes a izbutit o triplă spectaculoasă când mai erau 33 de secunde de joc, iar scorul a devenit 72-68 pentru CSM Constanța. La celălalt panou, după un nou timp de odihnă, Pyka a ratat o aruncare de la distanță, iar apoi Dzombeta a înscris ultimul punct al finalei.

Alb-albastrele s-au impus cu 73 la 68 și au obținut calificarea în finală la primul sezon în Liga Națională de Baschet Feminin. Hayes a strâns 28 de puncte și 8 recuperări, iar Tobin a avut 15 puncte și 8 recuperări.

De partea cealaltă, Greene s-a remarcat cu 16 puncte și 13 recuperări, în timp ce Baptiste a reușit 18 puncte și 4 recuperări. De asemenea, Nina Bogicevic a contabilizat 17 puncte.

În ultimul act al campionatului, CSM Constanța se va duela cu ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe, echipă neînvinsă pe plan intern. În schimb, FCC Baschet Arad va juca împotriva lui Rapid București pentru bronz.

*foto: Facebook – CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!