Stiri Cupa României Feminin

CSM Târgoviște ajunge la 3 victorii la rând în grupa Est după ce s-a impus la Constanța

CSM Târgoviște ajunge la 3 victorii la rând în grupa Est după ce s-a impus la Constanța

CSM Târgoviște a obținut a 4-a victorie în grupa Est din Liga Națională de Baschet Feminin, a 3-a la rând. Meciul din etapa a 6-a, dintre Phoenix Știința Constanța și formația dâmbovițeană, s-a încheiat cu scorul de 55-76, pe sferturi: 13-22, 11-20, 17-20, 14-14. Oaspetele au condus tot meciul, cu 27 de puncte diferența maximă.

Phoenix Știința Constanța le-a avut în primul 5 pe Andreea Beldian, Vladinka Erak, Nicoleta Mititelu, Katarina Matijevic și Donasja Scott. CSM Târgoviște a început meciul cu Alina Chivu, Larisa Toma, Gabriela Irimia, Ancuța Stoenescu și Daiana Tănase.

Irimia a deschis scorul, de la linia de fault, iar Erak a egalat la 2. Tănase (cu prima triplă a partidei) și Chivu le-au distanțat pe oaspete, 4--11 în minutul patru. Brozoski a semnat prima reușită de la distanță a gazdelor. CSM Târgoviște a continuat să se detașeze și s-a dus la +13 în penultimul minut al sfertului unu. Doar Erak și Beldian au mai punctat până la finalul perioadei de joc și scorul primei pauze a fost 13-22.

Chivu a marcat prima în sfertul secund și au urmat mai mult de două minute în care nu s-a pus nici un punct pe tabelă. Petrof și Chivu au dus scorul la 13-28, după intercepții, iar Brozoski înscria primul coș al constănțencelor în acest sfert, după aproape trei minute. Chivu a răspuns cu o reușită din spatele semicercului și diferența s-a menținut în jur de 15 puncte la jumătatea perioadei de joc. Au fost mai mult de două minute în care nu s-a înscris, iar CSM s-a distanțat la +18 la pauza mare grație triplelor lui Ghiță și Tănase. 24-42 arăta tabela la finalul primei reprize.

Phoenix Știința a redus treptat diferența după revenirea de la vestiare, apropiindu-se la 12 puncte după tripla lui Beldian. Stoenescu a răspuns cu o reușită de afară și gazdele au avut patru minute fără coș. Toma, Petrof și Chivu au mărit ecartul la 22 de puncte, 34-56 în minutul 27. Gazdele s-au apropiat la 19 puncte, dar dâmbovițencele s-au dus la +25 după ce Stoenescu și Irimia au scuturat plasa de la distanță. Erak a transformat două libere și a stabilit scorul ultimei pauze, 41-62. Oaspetele și-au mărit diferența la 27 de puncte în minutul 36. După aceea au avut trei minute fără coș, timp în care Brozoski a înscris șase puncte la rând. Scorul final a fost 55-76 și CSM Târgoviște ajunge la 4 victorii în 5 meciuri din grupa Est, în timp ce pentru Phoenix Știința Constanța este a 3-a înfrângere.

Vladinka Erak a fost coșghetera partidei cu 20 de puncte, în double-double cu 11 recuperări. Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: Beldian 11 puncte (6 recuperări, 6 turnovers), Brozoski 11 puncte, Vați 6, Scott 5 și Geleriu 2 puncte.

Alina Chivu a fost cea mai bună marcatoare a învingătoarelor, cu 15 puncte, iar Ancuța Stoenescu a fost aproape de double-double cu 12 puncte și 9 pase decisive. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Tănase 13 puncte, Irimia 11, Ghiță 7, Toma 6 puncte (6 recuperări), Petrof 6 puncte, Păun 4 și Moraru 2 puncte.

Liga Națională de Baschet Feminin ia o pauză de aproape trei săptămâni pentru meciurile naționalei de senioare. Înainte de aceasta, CSM Târgoviște va disputa restanța din etapa 1 cu CSM Alexandria, în 7 noiembrie. Dâmbovițencele vor sta în ultima etapă din grupa Est, care este programată în 21 noiembrie. Atunci Phoenix Știința Constanța va juca în deplasare la Olimpia CSU Brașov.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!